Картопляна запіканка з грибами і сиром
(покроковий рецепт з фото)
З картоплі готують багато страв: її запікають, заварювати, смажать. Багато хто любить різні запіканки з картоплі за їх простоту. Один з таких рецептів - як приготувати картопляну запіканку з грибами і сиром.
Картопля добре поєднується з будь-якими видами м'яса, з грибами, з іншими овочами, молочними продуктами та зеленню. Різновидів запіканки дуже багато, її можна зробити з м'ясним фаршем або вегетаріанський варіант з овочами. Багато хто любить грибний присмак і використовують свіжі або сушені гриби. Запіканку можна їсти в гарячому або в холодному вигляді.
- Картопля - 1 кілограм
- Цибулина - 4 штуки
- Гриби - 500 грам (підосичники )
- Крем - 0, 5 L
- Сир - 200 грам
- Сіль і спеції - За смаком
1. Картопля чищу, мою і нарізаю тонкими пластинками (1-3 міліметра), викладаю його на змащений олією деко, солю, додаю за смаком спеції.
2. Гриби відварюю до готовності, після чого нарізаю їх шматочками і викладаю поверх картоплі.
3. Чищу і нарізаю кубиком цибулю (можна півкільцями), обсмажую його на сковороді і вкладаю на гриби, змащую сметаною, солю.
4. Твердий сир подрібнюю на тертці, посипаю їм поверх сметани, відправляю блюдо в розігрітий до 180-200 градусів духовку на 20-30 хвилин.
5. Готову запіканку дістаю з духовки, але не поспішаю розрізати, залишаю на 5-7 хвилин і тільки потім нарізаю і порційно подаю до столу.