Картопляна запіканка з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Це один з моїх улюблених рецептів картопляної запіканки, який готується досить швидко і нескладно. Блюдо буде ароматним і дуже апетитним!
Готуємо картопляну запіканку з грибами на три персони. В даному рецепті я використовую шампіньйони, вони не дають зайву рідину, тому зберігається правильна структура запіканки. Все гранично просто, але як смачно…. Обов'язково спробуйте!
- Картопля - 800 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Твердий сир - 150 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Печериці - 200 грам
- Помідор - 2 штуки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1
Насамперед відваріть в підсоленій воді печериці. Готові гриби відкиньте на друшляк, потім наріжте невеликими шматочками.
2
На розпечену сковороду з вершковим маслом викладаємо нарізаний дрібно цибулю. Млоїмо на невеликому вогні до тих пір, поки цибуля не стане м'яким.
3
До цибулі відправляємо гриби і готуємо до випаровування рідини, виділилася від печериць.
4
Сиру картоплю натираємо на крупній тертці і відправляємо до грибам.
5
Перемішуємо все. Беремо глибоку сковороду, змащуємо її оливковою олією, розігріваємо і викладаємо всю масу, формуючи з неї пиріг.
6
Обсмажуємо спочатку з одного боку 10 хвилин, потім перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку.
7
На готову картоплю з грибами викладаємо кружечками нарізані помідори, посипаємо тертим сиром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
8
Смачного!