Рецепт Картопляна запіканка з грибами фото

Картопляна запіканка з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Запіканка
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Це один з моїх улюблених рецептів картопляної запіканки, який готується досить швидко і нескладно. Блюдо буде ароматним і дуже апетитним!

Опис приготування:

Готуємо картопляну запіканку з грибами на три персони. В даному рецепті я використовую шампіньйони, вони не дають зайву рідину, тому зберігається правильна структура запіканки. Все гранично просто, але як смачно…. Обов'язково спробуйте!

  • Картопля - 800 грам
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Твердий сир - 150 грам
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Печериці - 200 грам
  • Помідор - 2 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
1
Насамперед відваріть в підсоленій воді печериці. Готові гриби відкиньте на друшляк, потім наріжте невеликими шматочками.
2
На розпечену сковороду з вершковим маслом викладаємо нарізаний дрібно цибулю. Млоїмо на невеликому вогні до тих пір, поки цибуля не стане м'яким.
3
До цибулі відправляємо гриби і готуємо до випаровування рідини, виділилася від печериць.
4
Сиру картоплю натираємо на крупній тертці і відправляємо до грибам.
5
Перемішуємо все. Беремо глибоку сковороду, змащуємо її оливковою олією, розігріваємо і викладаємо всю масу, формуючи з неї пиріг.
6
Обсмажуємо спочатку з одного боку 10 хвилин, потім перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку.
7
На готову картоплю з грибами викладаємо кружечками нарізані помідори, посипаємо тертим сиром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
8
Смачного!

Схожі рецепти