Картопляна запіканка з куркою і шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Картопляна запіканка з куркою і шпинатом - легке, дієтичне, дуже ніжне блюдо, яке при правильній подачі може прикрасити навіть святковий стіл.
Тришарова картопляна запіканка з куркою і шпинатом - вельми ефектне блюдо, яке не соромно подати і на святковий стіл. Благодаря шпинату (особливо, якщо використовувати молодий шпинат) ця картопляна запіканка виходить особливо ніжною і приємною на смак. Сподіваюся, цей рецепт з фото виявиться корисним. Хай щастить!
- Картопля - 600 грам
- Морква - 100 грам
- Яйце - 3 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Куряче філе - 200 грам
- Шпинат - 150 грам
- Чорний перець - 1/4 чайних ложки
- Вершкове масло - 50 грам
Спершу необхідно почистити картоплю і моркву, а потім зварити їх в злегка підсоленій воді до готовності.
Воду зливаємо, овочі перетворюємо в овочеве пюре.
Солимо овочеве пюре за смаком, додаємо в нього яйця і гарненько перемішуємо.
Куряче філе за допомогою блендера подрібнюємо в фарш.
Знову ж, за допомогою блендера подрібнюємо шпинат. Подрібнений шпинат змішуємо з курячим фаршем.
Додаємо в шпинатному-курячу масу одне яйце, перемішуємо.
Беремо форму для випікання, змащуємо вершковим маслом. Викладаємо в неї половину овочевого пюре, разравниваем.
Другим шаром викладаємо всю суміш зі шпинатом.
Зверху укладаємо залишився овочеве пюре, разравниваем. По верхній поверхні запіканки розкладаємо кілька шматочків вершкового масла. Форму для запікання ставимо в розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо 40 хвилин.