Картопляна запіканка з куркою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім про те, як приготувати картопляну запіканку з куркою і сиром. Страва дуже ситна і приємне на смак. Підходить для повсякденного і святкового меню. Вдалою готування!
Запіканка з картоплі готується різними способами. Хтось любить рубаний кружечками картопля, а хтось навпаки максимально подрібнений овоч. Я віддаю перевагу другому варіанту, де картопля розминається до пюреобразного стану. Виходить дуже ніжне блюдо!
- Картопля - 7 штук
- Куряче яйце - 2 штуки
- Куряче філе - 0, 5 кілограма (стегно або грудка)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Зелень кропу - 1 пучок
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сир - 100 грам (краще брати пармезан)
Куряче філе промиваємо та нарізаємо на дрібні шматочки. Обсмажуємо в рослинному маслі разом з рубаним луком, сіллю і спеціями.
Чистимо і варимо картоплю, розминаємо його в пюре. З'єднуємо з яйцями і борошном. Перемішуємо. Форму для запікання змащуємо маслом і обсипаємо панірувальними сухарями. Викладаємо картопляну масу (менше половини).
Викладаємо шар обсмаженої з цибулею курки. Закриваємо картопляної масою. Змащуємо сметаною і посипаємо тертим сиром.
Печемо наше блюдо з куркою і картоплею в духовці при температурі 200 градусів. Через годину блюдо буде готово. Смачного!