Запіканка картопляна з куркою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Мої дітки дуже люблять запіканки, особливо на картоплі. В такому блюді можна пофантазувати і додати пару нових інгредієнтів або дещо замінити. Саме таким шляхом я і пішла, вибравши цей рецепт.
У підсумку я хочу поділитися з вами тим, як приготувати запіканку картопляну з куркою в духовці. Ця страва має у вас вийти, якщо ви будите дотримуватися всіх кроків рецепта. Спочатку потрібно дещо обсмажити, а вже потім з'єднувати шари. Таке ситне рішення випічки підійде для святкового столу на велику компанію.
- Бекон - 170 грам
- Куряча грудка - 250 грам
- Печериці - 100 грам
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Картопля - 6-7 штук
- Яйце - 4 штуки
- Вершкове масло - 30-40 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Мускатний горіх - 0, 25 чайних ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Зелень - 0, 5 пучка
У рослинному маслі обсмажте бекон, нарізаний невеликими скибочками, протягом 4-х хвилин. Потім додайте дрібно нарізану цибулю і готуйте ще 5 хвилин, помішуючи.
Грудку наріжте невеликими скибочками. Обсмажте їх з обох сторін в маслі протягом 1 хвилини з кожного боку.
Картопля очистіть, промийте і наріжте тонкими кружальцями.
Форму для випічки змастіть вершковим маслом. На дно покладіть шматочки курки. Приправити сіллю і poperčite.
Потім викладіть частина картоплі. Посипте його засмажкою з беконом.
Далі викладіть картоплю і знову цибулю з беконом. Знову картопля і злегка обсмажені гриби пластинками. Потім розподіліть залишився картопля і бекон з цибулею.
Зробіть заливку, змішавши молоко з нарізане зеленню, сіллю, яйцями і мускатним горіхом. Влийте масу до інгредієнтів в формі.
Надішліть запіканку в духовку при 180 градусах на 1 час. Смачного!