Картопляна запіканка з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ситна і ароматна картопляна запіканка з куркою, яка прекрасно підійде як на сніданок так і обід або вечерю. Також її дуже зручно брати з собою на роботу, замість перекусів.
Сьогодні розповім, як приготувати картопляну запіканку з куркою! Мені в ній подобається те, що готується вона - простіше простого. За часом досить довго, однак від вас по суті там потрібно небагато. І що ще дуже добре - Інгредієнти можна спокійно варіювати на свій розсуд. Коротше, рецепт картопляної запіканки з куркою - то, що варто освоїти кожному, хто стикається з проблемою приготування обіду або вечері. Цей рецепт вас виручить.
- Картопля - 900 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Вершкове масло - ½ Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Приправа для курки - За смаком
- Чебрець - 1 щіпка
- Курячі стегна - 8-10 Щепоток
- Майонез - 3-4 Ст. Ложок
- Моцарелла - 1 ½ - 2 склянки
- Курячий бульйон - 2 склянки
Очистити і нарізати картоплю так, як показано на фото.
Дрібно нарізати цибулю, нашаткувати моркву на тертці. Розтопити ½ столової ложки вершкового масла в сковороді, додати цибулю і моркву, і тушкувати протягом 5-7 хвилин, поки вони не стануть м'якими.
Додати моркву і цибулю до картоплі. Змішати сіль з перцем і курячої приправою, використовуючи чебрець. Викладіть це все в форму для запікання.
Тепер підготуємо курячі стегна, очистимо шкіру і виріжемо весь жир. Приправимо з обох сторін сіллю, перцем і приправою для курки.
Нагрійте бульйон і рівномірно залийте його в форму з картоплею. Тепер викладіть курячі стегна поверх картоплі.
Нагрійте бульйон і рівномірно залийте його в форму з картоплею. Тепер викладіть курячі стегна поверх картоплі.
Натріть поверх курячих стегенець моцарелу і пармезан і накрийте фольгою. Випікайте протягом 1 ½ -2 години при температурі 350 градусів, поки картопля не буде готовий повністю.