Картопляна запіканка з шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Апетитна картопляна запіканка, від якої і гурмани не встоять: pikantnaya, але не гостра, з яскравою начинкою і неймовірним ароматом! Рекомендую всім спробувати картопляну запіканку зі шпинатом!
Картопляну запіканку можна готувати практично з усім. Варіант зі шпинатом виходить більш легким, ніж з м'ясом або рибою. До того ж, шпинат дуже корисний, нехай навіть і заморожений. Для приготування картопляної запіканки з шпинатом зелені візьміть приблизно півпачки (якщо враховувати, що стандартні пачки заморожених продуктів по 400 грам), невелику цибулину і твердий сир. Зі спецій раджу додати куркуму або карі трохи (крім солі і перцю).
- Картопля - 400 грам
- Шпинат заморожений - 200-300 грам
- Сир - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Цибуля - 1 штука
- Спеції - За смаком
Картоплю почистіть і поріжте кубиками.
Відваріть картоплю до готовності.
Сир натріть на тертці.
Лук поріжте: можете кільцями, півкільцями, просто крупно або навпаки дрібно. На смак це не впливає, дивлячись, як хто любить.
Заморожений шпинат раджу промити гарячою водою, щоб він швидко розморозився. Якщо листя шпинату у вас цілі, поріжте їх.
Цибуля обсмажте на олії до прозорого кольору.
Потім до цибулі додайте шпинат, обсмажуйте всі разом ще хвилин 5.
Обсмажені цибулю і шпинат відставте, дайте їм охолонути. А поки зробіть з картоплі пюре, додавши сир і масло вершкове, все гарненько перемішайте.
Готову картопляно-сирну масу можете посолити і поперчити за смаком.
Форму (металеву, керамічну або силіконову) змастіть маслом рослинним.
Першим шаром буде половина картоплі.
Першим шаром буде половина картоплі.
Потім - шпинат і цибулю.
Зверху - знову картопля, ще сиру можете тертого насипати третім шаром.
У мене з даної кількості продуктів вийшло дві середні форми (повних). Відправте їх в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 30-35.
Готова картопляна запіканка з шпинатом виходить ніжною, а верхній шар ще й дуже повітряним (якщо картоплю не сильно утрамбовувати).
Подавати запіканку особливо добре зі свіжими овочами або салатом. Смачного!