Рецепт Запечені кабачки з картоплею фото

Запечені кабачки з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Запечені кабачки з картоплею - просте в приготуванні і смачна страва, яке можна подавати і як гарнір, і в якості основного овочевого блюда. Розповідаю, як його приготувати.

Опис приготування:

У нашій родині запечені кабачки з картоплею використовуються як гарнір - ми м'ясоїди, з чисто овочевих страв їмо тільки салати. Однак, в принципі, якщо ви можете уявити собі повноцінний обід або вечерю без м'яса - то на здоров'я, готуйте і подавайте як основне блюдо. Благо приготувати - дуже просто, а вдале поєднання інгредієнтів і спецій дозволяє отримати гармонії смаку цієї страви.

Отже, як запекти кабачки з картоплею:

У розігріту духовку поставити деко, змащений оливковою олією. Викласти на нього мікс з нарізаних кабачків, картоплі, соломкою порізаного перцю, петрушки, дрібно порізаного часнику, помідор, півкільцями нарізаної цибулі, солі і чорного перцю. Рівномірно розподіліть овочі по листу і посипте Орегано. Запікайте приблизно 1 час (в залежності від товщини шматочків), час від часу перемішуючи.

От і все! Як тільки овочі пропекутся - дістаємо і споживаємо. Смачного!


  • Кабачки - 675 грам
  • Картопля - 450 грам
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Часник - 3 зубчики
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Нарізана петрушка - 3 Ст. Ложки
  • Масло оливкове - 150 мілілітрів
  • Помідори - 450 мілілітрів
  • Орегано - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Мелений чорний перець - 1 щіпка
У нашій родині запечені кабачки з картоплею використовуються як гарнір - ми м'ясоїди, з чисто овочевих страв їмо тільки салати. Однак, в принципі, якщо ви можете уявити собі повноцінний обід або вечерю без м'яса - то на здоров'я, готуйте і подавайте як основне блюдо. Благо приготувати - дуже просто, а вдале поєднання інгредієнтів і спецій дозволяє отримати гармонії смаку цієї страви.

Отже, як запекти кабачки з картоплею:

У розігріту духовку поставити деко, змащений оливковою олією. Викласти на нього мікс з нарізаних кабачків, картоплі, соломкою порізаного перцю, петрушки, дрібно порізаного часнику, помідор, півкільцями нарізаної цибулі, солі і чорного перцю. Рівномірно розподіліть овочі по листу і посипте Орегано. Запікайте приблизно 1 час (в залежності від товщини шматочків), час від часу перемішуючи.

От і все! Як тільки овочі пропекутся - дістаємо і споживаємо. Смачного!

Схожі рецепти