Запечені кабачки з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Запечені кабачки з картоплею - просте в приготуванні і смачна страва, яке можна подавати і як гарнір, і в якості основного овочевого блюда. Розповідаю, як його приготувати.
У нашій родині запечені кабачки з картоплею використовуються як гарнір - ми м'ясоїди, з чисто овочевих страв їмо тільки салати. Однак, в принципі, якщо ви можете уявити собі повноцінний обід або вечерю без м'яса - то на здоров'я, готуйте і подавайте як основне блюдо. Благо приготувати - дуже просто, а вдале поєднання інгредієнтів і спецій дозволяє отримати гармонії смаку цієї страви.
Отже, як запекти кабачки з картоплею:
У розігріту духовку поставити деко, змащений оливковою олією. Викласти на нього мікс з нарізаних кабачків, картоплі, соломкою порізаного перцю, петрушки, дрібно порізаного часнику, помідор, півкільцями нарізаної цибулі, солі і чорного перцю. Рівномірно розподіліть овочі по листу і посипте Орегано. Запікайте приблизно 1 час (в залежності від товщини шматочків), час від часу перемішуючи.
От і все! Як тільки овочі пропекутся - дістаємо і споживаємо. Смачного!
- Кабачки - 675 грам
- Картопля - 450 грам
- Болгарський перець - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Нарізана петрушка - 3 Ст. Ложки
- Масло оливкове - 150 мілілітрів
- Помідори - 450 мілілітрів
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Мелений чорний перець - 1 щіпка
Отже, як запекти кабачки з картоплею:
У розігріту духовку поставити деко, змащений оливковою олією. Викласти на нього мікс з нарізаних кабачків, картоплі, соломкою порізаного перцю, петрушки, дрібно порізаного часнику, помідор, півкільцями нарізаної цибулі, солі і чорного перцю. Рівномірно розподіліть овочі по листу і посипте Орегано. Запікайте приблизно 1 час (в залежності від товщини шматочків), час від часу перемішуючи.
От і все! Як тільки овочі пропекутся - дістаємо і споживаємо. Смачного!