Запечені гриби з начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Урізноманітнити щоденне меню або закуски на святковий стіл допоможе рецепт приготування запечених грибів з начинкою. Ніжний вершковий сир всередині і хрустка скоринка зовні - це дуже смачно.
Ці неймовірно смачні грибочки - знахідка для любителів красивих і нескладних страв. Приготувати запечені гриби з начинкою в домашніх умовах можна не тільки з сиром, але і додавши куряче філе, наприклад. Подавати блюдо до столу можна з соусом або доповнивши улюбленим гарніром.
- Гриби великі - 24 штук
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 1-3 зубчиків
- Вершковий сир - 100 грам
- Твердий сир - 100 грам
- Панірувальні сухарі - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Свіжа зелень - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
1. Гриби вимити і як слід обсушити. Акуратно видалити ніжки і відправити їх в чашу блендера. Додати туди ж очищену цибулю і часник.
2. Збити все до однорідного фаршу. При бажанні грибні ніжки і овочі можна просто подрібнити ножем.
3. На сковороду налити трохи олії і відправити туди начинку.
4. Смажити на середньому вогні, постійно помішуючи, до готовності. Підсолити і поперчити трохи. Також в рецепт приготування запечених грибів з начинкою можна використовувати спеції і сушену зелень.
5. Начинці потрібно дати трохи охолонути. Потім з'єднати гриби з вершковим сиром і тертим на дрібній тертці твердим. Свіжу зелень вимити, подрібнити і додати трохи. Перемішати все до однорідності.
6. Капелюшки грибів наповнити начинкою і викласти на деко, застелений фольгою або пергаментом. Присипати панірувальними сухарями і відправити в попередньо розігріту духовку.
7. Досить 20-25 хвилин і запечені гриби з начинкою в домашніх умовах будуть готові. Перед подачею можна присипати свіжою зеленню.