Запечена товстолоб з лимоном і зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування запеченого товстолоба з зеленню і лимоном. У процесі приготування зі звичайного товстолоба виходить дуже вишукане і смачне блюдо.
Запечена риба у фользі завжди виходить дуже смачною і апетитною. Якщо товстолоба при цьому ще попередньо замаринувати, і приготувати з часточками лимона і зеленню, вийде дійсно дуже смачно.
- Часник - 3 зубчики
- Пучок Петрушки - 1 штука
- Сухе біле вино - 100 мілілітрів
- Товстолобик - 2 кілограма
- Сушон петрушка і базилік - - За смаком
- Перець і сіль - - За смаком
- Лимон - 1 штука
1. В першу чергу приготуємо рибу. Луску очищаємо, нутрощі випатрати, відрізаємо хвіст, голову і плавники. Тепер її добре промиємо. Зараз нам знадобиться гострий ніж, яким ми робимо акуратні косі надрізи в тушці риби. Натираємо її спеціями і сіллю, додаємо вино і кладемо в контейнер. На кілька годин рибу залишаємо.
2. Фольгу змащуємо маслом і укладаємо в неї мариновану рибу, тонко нарізані скибочки лимона, вставляємо в пророблені бічні надрізи.
3. Помиємо петрушку, дамо воді стекти, і разом з часточками часнику і скибочками лимона покладемо в черевце риби.
4. Загортаємо рибу в подвійний шар фольги, ( бажано загортати в протилежних напрямках). Рибу в фользі укладаємо на деко.
5. Запікаємо рибу в духовці приблизно хвилин тридцять-сорок. Після залишаємо її там ще хвилин на п'ятнадцять, для того, щоб риба була соковитою. Тепер фольгу знімаємо і рибу перекладаємо на тарілку.