Рецепт Запечена товстолоб з лимоном і зеленню фото

Запечена товстолоб з лимоном і зеленню
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Товстолобик
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На швидку руку
Гарячі страви, Страви у фользі

Рецепт приготування запеченого товстолоба з зеленню і лимоном. У процесі приготування зі звичайного товстолоба виходить дуже вишукане і смачне блюдо.

Запечена риба у фользі завжди виходить дуже смачною і апетитною. Якщо товстолоба при цьому ще попередньо замаринувати, і приготувати з часточками лимона і зеленню, вийде дійсно дуже смачно.

  • Часник - 3 зубчики
  • Пучок Петрушки - 1 штука
  • Сухе біле вино - 100 мілілітрів
  • Товстолобик - 2 кілограма
  • Сушон петрушка і базилік - - За смаком
  • Перець і сіль - - За смаком
  • Лимон - 1 штука
запечена товстолоб з лимоном і зеленню - фото крок 1
1. В першу чергу приготуємо рибу. Луску очищаємо, нутрощі випатрати, відрізаємо хвіст, голову і плавники. Тепер її добре промиємо. Зараз нам знадобиться гострий ніж, яким ми робимо акуратні косі надрізи в тушці риби. Натираємо її спеціями і сіллю, додаємо вино і кладемо в контейнер. На кілька годин рибу залишаємо.
запечена товстолоб з лимоном і зеленню - фото крок 2
2. Фольгу змащуємо маслом і укладаємо в неї мариновану рибу, тонко нарізані скибочки лимона, вставляємо в пророблені бічні надрізи.
запечена товстолоб з лимоном і зеленню - фото крок 3
3. Помиємо петрушку, дамо воді стекти, і разом з часточками часнику і скибочками лимона покладемо в черевце риби.
запечена товстолоб з лимоном і зеленню - фото крок 4
4. Загортаємо рибу в подвійний шар фольги, ( бажано загортати в протилежних напрямках). Рибу в фользі укладаємо на деко.
запечена товстолоб з лимоном і зеленню - фото крок 5
5. Запікаємо рибу в духовці приблизно хвилин тридцять-сорок. Після залишаємо її там ще хвилин на п'ятнадцять, для того, щоб риба була соковитою. Тепер фольгу знімаємо і рибу перекладаємо на тарілку.

Схожі рецепти