Запечена свинина для бургерів
(покроковий рецепт з фото)
Мої чоловіки дуже люблять бургери і частенько просять їх приготувати. Тоді я запікаю мариновану свинину і в підсумку виходить нітрохи не гірше, ніж барбекю на природі! Спробуйте приготувати і порадуйте своїх близьких домашніми бургерами!
Тривале приготування м'яса при низьких температурах робить його ніжним і соковитим. Мультиварка відмінно готує м'ясо при низьких температурах. Від вас потрібно тільки поставити режим, а далі мультиварка впорається без вас.
- Свинина - 1 кілограм
- Суміш прянощів - 2 Ст. Ложки (паприка, чорний перець, червоний гострий перець, часниковий порошок, апельсинова цедра, сушена зелень селери і зеленої цибулі)
- Оцет рисовий коричневий - 1 Ст. Ложка
- Цукор коричневий - 1 Ст. Ложка
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки (сОУС БАРБЕКЮ: всі продукти нижче)
- Часник - 2 зубчики
- Паприка копчена - 1 Ст. Ложка
- Паприка мелена - 2 Ст. Ложки
- Цукор коричневий - 1 Ст. Ложка
- Оцет рисовий білий - 2 Ст. Ложки
- Томатний соус - 200 мілілітрів
- Гірчиця солодка - 1 Ст. Ложка
- Суміш прянощів - 1 Ст. Ложка (для барбекю)
- Булочки для бургерів - 5-6 штук (дОДАТКОВО)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки (маринований)
Свинину промийте крижаною водою і добре обсушити. Змішайте прянощі з цукром, соєвим соусом, рисовим оцтом і оливковою олією. Добре натріть м'ясо, залийте залишками пряної суміші і приберіть в холодильник на добу. Пару раз переверніть.
Викладіть м'ясо в чашу мультиварки, вилийте залишки маринаду, додайте цукор, рисовий укус і півсклянки води. Виставте температуру 95 градусів і час 2 годину. Потім зменшіть нагрів до 85 градусів і запікайте свинину ще годину. Перевертаємо м'ясо 1 раз в півгодини.
Готова свинина така ніжна, що легко розбирається на волокна двома вилками. А вже яка ароматна! Розберіть м'ясо на волокна і змішайте з рештою на дні мультиварки соусом. Якщо рідини залишилося багато, візьміть 3-4 ложки, не більше. Зберігайте м'ясо гарячим до подачі.
Поки свинина запікається, можна приготувати соус барбекю. Для цього дрібно нарізану цибулю і часник прогрійте в маслі до прозорості. Додайте паприку - копчену і звичайну, коричневий цукор і рисовий оцет. Прогрійте пару хвилин, помішуючи. Потім додайте домашній томатний соус, гірчицю і суміш прянощів. Додати сіль за смаком. Варіть, помішуючи, до загустіння - хвилин 10. Остудіть і перелийте в чисту суху баночку. У холодильнику такий соус варто з місяць.
Замаринуйте ріпчасту цибулю в оцті за смаком. Для бургерів візьміть домашні житні булочки. Розріжте їх навпіл і прогрійте на грилі або в духовці до хрусткої скоринки. Змастіть половину булочки щедро соусом, викладіть добрячу порцію м'яса, додайте маринована цибуля і накрийте другою половиною булочки, змастивши і її соусом.
І - насолоджуйтеся! Це дуже смачно!