Рецепт Запечена судак в солі фото

Запечена судак в солі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Судак
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей простий рецепт запеченого судака в солі - відмінний варіант для приготування соковитої, апетитною і корисною риби. Завдяки міцному соляному панциру, судак виходить дивно ніжний.

Опис приготування:

Приготований за цим рецептом, запечений судак в солі в домашніх умовах стане прикрасою будь-якого святкового столу. Перед подачею рибку можна прикрасити овочами (свіжими або гриль), соусом або скибочками лимона. Аромат і смак такого судака передати неможливо, його потрібно тільки спробувати.

  • Судак - 2 штуки
  • Сіль - 2 кілограма
  • Свіжа зелень - За смаком
  • Лимон або вапно - 2-3 штук
  • Вершкове масло - 50 грам
запечена судак в солі - фото крок 1
1. Рибу потрібно ретельно вимити, очистити і трохи обсушити.
запечена судак в солі - фото крок 2
2. Деко, попередньо застелений пергаментом або фольгою, засипати одній пачкою солі. У центр, в місце, де буде лежати риба, вичавити сік 1 лимона або лайма.
запечена судак в солі - фото крок 3
3. Викласти рибу, видаливши голову (можна залишити її для краси, але сіллю покривати необов'язково).
запечена судак в солі - фото крок 4
4. Що стосується начинки, то тут все досить просто. В даний рецепт приготування запеченого судака в солі використовується свіжа зелень, будь-яка, що є під рукою, і скибочки лимона. Для соковитість можна вкласти шматочок вершкового масла або побризкати рибу оливковою.
запечена судак в солі - фото крок 5
5. Далі рибку повністю потрібно покрити тонким шаром солі. Щоб було простіше її ліпити, можна додати трохи води. Верх побризкати соком лимона (лайма) і відправити лист в добре розігріту духовку.
запечена судак в солі - фото крок 6
6. Коли запечений судак в солі в домашніх умовах готовий його потрібно залишити на 10-15 хвилин, а потім акуратно зняти сіль. Відходить вона досить просто.
запечена судак в солі - фото крок 7
7. Рибу можна подавати до столу цілком, нарізавши порційними шматочками або, як в даному випадку, видаливши попередньо всі кісточки і прикрасивши помідорами.

Схожі рецепти