Запечена судак в солі
(покроковий рецепт з фото)
Цей простий рецепт запеченого судака в солі - відмінний варіант для приготування соковитої, апетитною і корисною риби. Завдяки міцному соляному панциру, судак виходить дивно ніжний.
Приготований за цим рецептом, запечений судак в солі в домашніх умовах стане прикрасою будь-якого святкового столу. Перед подачею рибку можна прикрасити овочами (свіжими або гриль), соусом або скибочками лимона. Аромат і смак такого судака передати неможливо, його потрібно тільки спробувати.
- Судак - 2 штуки
- Сіль - 2 кілограма
- Свіжа зелень - За смаком
- Лимон або вапно - 2-3 штук
- Вершкове масло - 50 грам

1. Рибу потрібно ретельно вимити, очистити і трохи обсушити.

2. Деко, попередньо застелений пергаментом або фольгою, засипати одній пачкою солі. У центр, в місце, де буде лежати риба, вичавити сік 1 лимона або лайма.

3. Викласти рибу, видаливши голову (можна залишити її для краси, але сіллю покривати необов'язково).

4. Що стосується начинки, то тут все досить просто. В даний рецепт приготування запеченого судака в солі використовується свіжа зелень, будь-яка, що є під рукою, і скибочки лимона. Для соковитість можна вкласти шматочок вершкового масла або побризкати рибу оливковою.

5. Далі рибку повністю потрібно покрити тонким шаром солі. Щоб було простіше її ліпити, можна додати трохи води. Верх побризкати соком лимона (лайма) і відправити лист в добре розігріту духовку.

6. Коли запечений судак в солі в домашніх умовах готовий його потрібно залишити на 10-15 хвилин, а потім акуратно зняти сіль. Відходить вона досить просто.

7. Рибу можна подавати до столу цілком, нарізавши порційними шматочками або, як в даному випадку, видаливши попередньо всі кісточки і прикрасивши помідорами.