Картопля, запечена в солі
(покроковий рецепт з фото)
Картопля, сіль, цибуля - непереможне поєднання, особливо якщо картопля запечена в солі… ммм… вкуснятина!
Приготуйте кілограм солі, картопля і спеції.
- Картопля - 800 грам
- Сіль велика - 1 кілограм
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Розмарин - 1 Чайна ложка
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Знежирений сир - 250 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Свіжий огірок - 1 штука
- Молоко - 3 Ст. Ложки
- Лимонний сік - За смаком
- Каєнський перець - 1 щіпка
Ось хочу запропонувати вам дещо на неділю, а робити чи ні, це вже вам вирішувати.
Отже, нам знадобиться не дуже велика картопля, велика сіль (краще морської), кількість не скажу, зрозумієте, чому, пару столових ложок кмину, розмарин, чебрець. Змішаємо кмин з сіллю.
Отже, нам знадобиться не дуже велика картопля, велика сіль (краще морської), кількість не скажу, зрозумієте, чому, пару столових ложок кмину, розмарин, чебрець. Змішаємо кмин з сіллю.
Візьмемо форму для запікання. Візьмемо частину солі. Вистєлім "ліжко" . Розкладемо помиту картоплю.
Між картоплею помістимо розмарин і чебрець.
Присипаючи залишками солі так, щоб картопля була закрита повністю.
Засунем форму в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 45 хвилин-годину (готовність можна перевірити зубочисткою).
Засунем форму в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 45 хвилин-годину (готовність можна перевірити зубочисткою).
Поки готується картопля, можна до неї приготувати соус на основі знежиреного сиру. Вегетаріанці і суворі охоронці поста, можете цей соус не готувати.
Очистимо огірок від шкірки і насіння. Дрібно поріжемо.
У сир додамо молоко і дрібно порубаний часник, завадимо. З'єднаємо з огірками.
Приправимо лимонним соком, перцем і сіллю.
Дістаємо з духовки картоплю, роз'ємні солі.
Можна подати з оселедцем, а можна і з малосольной сьомгою.