Обробка, запечена в солі
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна, соковита і апетитна дорада, запечена в солі в домашніх умовах стане відмінним варіантом не тільки щоденного, але навіть святкового столу. Вона підійде до будь-якого гарніру і салату.
Цей надзвичайно простий рецепт припаде до смаку всім любителям швидких і смачних страв. Якщо ви ще на знаєте, як зробити дорада, запечену в солі, тоді запам'ятовуйте рецепт.
- Сіль - 700 грам
- Обробка - 2 штуки
- Гілочки чебрецю - 10 штук
- Лимон - 1 штука
- Білок - 1 штука
1. Варіантів, як приготувати дорада, запечену в солі існує кілька. Один з них - це використовуючи мокру сіль, як в даному випадку. Для цього в сіль потрібно додати яєчний білок і поступово вливати воду, щоб довести сіль до консистенції мокрого піску.
2. Приблизно половину солі викласти на деко, застелений фольгою, щільно притискаючи руками.
3. Рибку вимити, очистити від нутрощів і викласти на деко. У черевце помістити чебрець або іншу зелень за смаком, а також вкласти кілька скибочок лимона.
4. Зверху засипати другою половиною солі і відправити в розігріту духовку. Готується рибка близько 30-40 хвилин.
5. Завершуючи, запечена в солі в домашніх умовах готова, її потрібно акуратно дістати і очистити від солі. Подавати до столу з гарніром або овочами.