Обробка, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Найпростіший спосіб приготувати дораду - це запекти її в духовці. Це під силу кожному, навіть не самому досвідченому кулінарові. Dorada сама по собі дуже смачний, так що особливо чаклувати над нею не потрібно.
Сьогодні я поділюся нехитрим способом приготування доради в духовці. Маслини, до речі, можна не додавати. Тоді у вас просто вийде дуже ніжна і ароматна рибка. Як на мене, запікання в духовці - кращий спосіб приготування доради, т.К. Риба залишається дуже м'якою і ніжною. Рекомендую!
- Обробка - 1 штука
- Оливкова олія - 1/2 склянки
- Лавровий лист - 4 штуки
- Маслини - 250 грам
- Вино біле - 1 Склянка
- Сіль, перець - За смаком
Дораду очистити, випатрати, промити і обсушити паперовими рушниками. Посолити і поперчити дораду зовні і всередині. Полити оливковою олією зверху, покласти лавровий лист в форму для запікання.
Навколо доради рівномірно укласти маслини. Відправити в духовку, розігріту до 170 градусів, і запікати 20 хвилин.
Під час запікання час від часу потрібно обливати рибку білим вином.
Приблизно через 20-25 хвилин запікання (точний час приготування залежить від розміру риби) дістаємо з духовки і подаємо до столу. Смачного!