Курка, запечена в солі
(покроковий рецепт з фото)
Печену курку люблять все і часто її готують, але рідко пробують запекти курку в духовці по-новому. Пропоную скористатися цим простим рецептом і запекти курку в солі. А ще розповім про чудо-картоплі.
Сіль здатна творити чудеса, до того ж, це інгредієнт - бюджетний. Запечіть курку в солі, подайте до неї чудовий картопля віялом і насолоджуйтеся трапезою і компанією!
- Курка - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Сіль велика - 2 кілограма
- Картопля - 1 кілограм
- Панірувальні сухарі - 1 Склянка (чи менше)
- Сіль дрібна - За смаком
- Спеції та трави для картоплі - За смаком
1. Курку промийте і гарненько просушіть кухонним або паперовим рушником. На деко насипте кілограм крупної солі, покладіть на неї курку. В курку вкладіть розрізаний наполовину лимон, спеції.
2. Покрийте курку сіллю, що залишилася і злегка змочіть водою, щоб утворилася скоринка. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 2 годин.
3. Займемося картоплею. Такий гарнір з картоплі можете приготувати до будь-якої страви. Краса! Отже, картоплю почистіть і промийте. Просушіть.
4. Далі треба зробити надрізи на картоплі поперек на глибину 3/4 картоплини або менше. Для того, щоб робити це було простіше, насадите картоплю на довгу кондитерську паличку і ріжте до палички.
5. У прорізи картоплі можна додати часник, цибуля, скибочки бекону або будь-які спеції. Найпростіше - сіль і перець. Викладіть приготований картопля на деко, збризніть маслом, присипте панірувальними сухарями. Накрийте деко фольгою і запікайте в духовці при температурі 200 градусів протягом 40 хвилин. По закінченню 25-30 хвилин приготування зніміть фольгу.
6. Чудова курочка і красивий картопля готові! Розбийте і зніміть сіль, подавайте зі свіжим салатом. Смачного!