Запечена паста з нуту
(покроковий рецепт з фото)
Урізноманітніть звичні овочеві закуски цим класним блюдом. Я покажу, як приготувати запечену пасту з нуту з овочами і ароматними спеціями. Хочете спробувати? запам'ятовуйте!
Нут попередньо замочити в холодній воді на півгодинки, після чого його потрібно відварити до готовності. Зробити це можна ввечері напередодні, наприклад. Склад спецій може бути різний, використовуйте ті, що вам більше до душі. Зробити таку пасту можна пряної або гострої, наприклад. Подавайте закуску до столу теплою чи холодною, доповнивши соусом до смаку, свіжими овочами або просто скибочкою хліба.
- Гайка - 500 грам
- Солодкий перець - 2 штуки
- Цибулина - 2 штуки
- Часник - 2-4 зубчиків
- Олія виноградних кісточок - 1 Склянка
- Вода або овочевий бульйон - 1/2 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Сіль і спеції - За смаком (перець, мускатний горіх, базилік, орегано, майоран, чилі)
1. Нут відваріть в підсоленій воді до готовності. Очистіть овочі і подрібніть. Обсмажте в невеликій кількості масла цибулю з часником і спеціями. Окремо до м'якості обсмажте солодкий перець.
2. З'єднайте нут з овочами. Додайте сіль і спеції.
3. Влийте масло і воду (бульйон), додайте яйця. Подрібніть все до однорідності.
4. Змастіть форму маслом, присипте трохи борошном і викладіть нут. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько півгодини.
5. Запечена паста з нуту готова. Смачного!