Хрустики з нуту зі спеціями
(покроковий рецепт з фото)
Любіть чимось похрумтіти біля телевізора? Візьміть з собою смачні і корисні хрустікі з нуту. Рецепт можна підлаштовувати під себе, додавати будь-яку кількість солі або спецій, які вам подобаються.
Отже, ви спитаєте мене, як приготувати хрустікі з нуту зі спеціями? Заходьте, я розповім! Ця закуска робиться дуже легко, і її з задоволенням пробують і дорослі, та діти. На мій погляд, це відмінна альтернатива чіпсам і сухарикам, під улюблений фільм - саме те! пробуйте, буду рада фотографій і відгуками!
- Гайка - 300 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Спеції мелені - За смаком
1. Підготуйте нут до варіння. Для цього потрібно заздалегідь ввечері перебрати його, промити добре під проточною водою і залити чистою. Залишити на всю ніч.
2. Вранці залийте його чистою водою і варіть на повільному вогні 1 час. Деякі кулінари варять 2 годину, але якщо він простояв всю ніч у вас, то 1 години цілком достатньо, горох стане м'яким і смачним. Варіть без солі!
3. Остудіть трохи горох. Злийте воду, влийте рослинне масло, додайте сіль і спеції. Перемішайте обережно.
4. Деко застеліть пергаментом. Розсипте горох в один шар. Поставте в гарячу духовку (200 градусів) з конвекцією на 30 хвилин. Можна під відкритий гриль, ефект буде такий же.
5. Готово! їжте, як тільки трохи охолоне. У холодному вигляді, кажуть, він не такий смачний, я точно вам не скажу, у мене з'їдають все відразу!
6. Приємного!