Рецепт Паста з нуту фото

Паста з нуту
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Овочі, Бобові
Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, На святковий стіл

Нещодавно у мене був плідний похід в магазин. Я вирішила запастися бобовими різних видів. Взяла нут, сочевицю, сою і горох. Їх користь доведена вже давно. Тому важливо включати страви з ними в раціон.

І я вирішила спробувати щось новеньке. Розповім сьогодні, як приготувати пасту з нуту, яку ще називають хумусом. Ця знаменита єврейська закуска подається в усіх національних кафе і ресторанах. Зараз блюдо стає все більш популярним у всьому світі. І це не дивно, адже воно поєднує цікавий смак з користю.

  • Гайка - 350 грам
  • Кунжут - 100 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Зіра і koriandr - 2 грами
  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
  • Лимон - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Червоний мелений перець - 1 щіпка
  • Сіль - За смаком
паста з нуту - фото крок 1
Гайка падіння на 8-10 годині у великій кількості води, а перед цим промийте його.
паста з нуту - фото крок 2
Потім відваріть нут в "свіжої" воді протягом 2-2, 5 годин. Потім відкиньте його на друшляк.
паста з нуту - фото крок 3
Обсмажте кунжут на сухій сковороді до золотистого кольору.
паста з нуту - фото крок 4
Насіння подрібніть в блендері до стану крихти.
паста з нуту - фото крок 5
На сковороді з вершковим маслом обсмажте подрібнену цибулю з часником.
паста з нуту - фото крок 6
Зіру і коріандр подрібніть в ступі. Підсушіть спеції на сухій сковороді.
паста з нуту - фото крок 7
У блендері подрібніть кунжут разом з нутом, спеціями і цибулею з часником.
паста з нуту - фото крок 8
В кінці влийте масло і сік лимона, а також додайте сіль. Ще раз збийте пасту.
паста з нуту - фото крок 9
Протріть хумус через сито. Приємною дегустації!

Схожі рецепти