Паста з нуту
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно у мене був плідний похід в магазин. Я вирішила запастися бобовими різних видів. Взяла нут, сочевицю, сою і горох. Їх користь доведена вже давно. Тому важливо включати страви з ними в раціон.
І я вирішила спробувати щось новеньке. Розповім сьогодні, як приготувати пасту з нуту, яку ще називають хумусом. Ця знаменита єврейська закуска подається в усіх національних кафе і ресторанах. Зараз блюдо стає все більш популярним у всьому світі. І це не дивно, адже воно поєднує цікавий смак з користю.
- Гайка - 350 грам
- Кунжут - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Зіра і koriandr - 2 грами
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Червоний мелений перець - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
Гайка падіння на 8-10 годині у великій кількості води, а перед цим промийте його.
Потім відваріть нут в "свіжої" воді протягом 2-2, 5 годин. Потім відкиньте його на друшляк.
Обсмажте кунжут на сухій сковороді до золотистого кольору.
Насіння подрібніть в блендері до стану крихти.
На сковороді з вершковим маслом обсмажте подрібнену цибулю з часником.
Зіру і коріандр подрібніть в ступі. Підсушіть спеції на сухій сковороді.
У блендері подрібніть кунжут разом з нутом, спеціями і цибулею з часником.
В кінці влийте масло і сік лимона, а також додайте сіль. Ще раз збийте пасту.
Протріть хумус через сито. Приємною дегустації!