Рецепт Запечена омлет фото

Запечена омлет
(покроковий рецепт з фото)

Середземноморська кухня
Молочні продукти , Яйця , Молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На швидку руку , На сніданок
Омлет
Кількість порцій: 2
Час приготування: 27 хв.

Омлет або яєчня - це найпопулярніша страва на сніданок. Одні готують його з молоком або сметаною, збиваючи до утворення пишної суміші. Розповім про те, як приготувати запечений омлет.

Опис приготування:

Цей метод приготування відрізняється від звичайного тим, що яйця для нього не збивають, а лише трохи перемішують виделкою. Вам знадобиться невелика форма для запікання, щоб зберегти висоту омлету. Їжте його відразу після запікання. Можете додати ковбасу, сир або зелень.

  • Яйце - 5 штук
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Сіль - За смаком
запечена омлет - фото крок 1
1. У велику миску вбийте яйця, влейте молоко.
запечена омлет - фото крок 2
2. Все перемішайте вилкою, але не збивайте, досить лише проколоти жовтки і злегка їх перемішати.
запечена омлет - фото крок 3
3. Посоліть суміш і ще раз перемішайте.
запечена омлет - фото крок 4
4. Застелите глибоку форму фольгою, змастіть її вершковим маслом.
запечена омлет - фото крок 5
5. Влийте в форму суміш яєць і молока.
запечена омлет - фото крок 6
6. Розігрійте духовку до 190 градусів, поставте в духовку форму і випікайте протягом 20 хвилин.
запечена омлет - фото крок 7
7. Дістаньте омлет з духовки і акуратно видаліть з форми. Подавайте омлет до столу відразу після запікання.

Схожі рецепти