Запечена омлет
(покроковий рецепт з фото)
Омлет або яєчня - це найпопулярніша страва на сніданок. Одні готують його з молоком або сметаною, збиваючи до утворення пишної суміші. Розповім про те, як приготувати запечений омлет.
Цей метод приготування відрізняється від звичайного тим, що яйця для нього не збивають, а лише трохи перемішують виделкою. Вам знадобиться невелика форма для запікання, щоб зберегти висоту омлету. Їжте його відразу після запікання. Можете додати ковбасу, сир або зелень.
- Яйце - 5 штук
- Молоко - 500 мілілітрів
- Вершкове масло - 20 грам
- Сіль - За смаком
1. У велику миску вбийте яйця, влейте молоко.
2. Все перемішайте вилкою, але не збивайте, досить лише проколоти жовтки і злегка їх перемішати.
3. Посоліть суміш і ще раз перемішайте.
4. Застелите глибоку форму фольгою, змастіть її вершковим маслом.
5. Влийте в форму суміш яєць і молока.
6. Розігрійте духовку до 190 градусів, поставте в духовку форму і випікайте протягом 20 хвилин.
7. Дістаньте омлет з духовки і акуратно видаліть з форми. Подавайте омлет до столу відразу після запікання.