Запечена кольрабі
(покроковий рецепт з фото)
Кольрабі хороша далеко не тільки в салатах - пропоную вам самостійно переконатися в тому, що і в запеченому вигляді вона являє собою оригінальне і смачне блюдо!
Таке блюдо не соромно поставити і на святковий стіл - гості напевно здивуються вашої винахідливості і порадіють незвичайного смаку. Разом з тим, простий рецепт приготування запеченої кольрабі з фаршем і овочами приємно урізноманітнить і ваше повсякденне меню!
Кольрабі потрібно ретельно вимити під проточною водою, обсушити, почистити щіткою.
Вийняти гострим ножем серцевину з кожної капустки і подрібнити.
У добре розігрітій сковороді з невеликою кількістю масла спасерувати дрібно нарізану цибулю, потім додати до нього м'якоть кольрабі і порізаний тонкою соломкою болгарський перець.
Буквально через хвилину додаємо фарш і обсмажуємо на середньому вогні до повного випаровування рідини. Солимо, перчим, додаємо улюблені спеції і нарізані помідори.
Тушкуємо фарш з овочами під кришкою 5 хвилин, після чого вимикаємо, заправляємо пропущеним через прес часником і злегка охолоджуємо.
У кожну кольрабі укладаємо кілька ложок фаршу - заповнюємо повністю, навіть" з гіркою" . Якщо є сир - трьом на тертці і присипаємо зверху.
Викладаємо кольрабі на змащене маслом деко і відправляємо в розігріту до 180С духовку на 25-30 хвилин. Готовність перевіряємо тонкої дерев'яною паличкою або зубочисткою - якщо бочок кольрабі протикається легко, значить, вона вже готова.
Подаємо гарячої зі сметанним соусом!
- Кольрабі - 4 штуки
- Фарш - 300 грам
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Помідори - 2 штуки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Сир твердий - 100 грам (опціонально)
Кольрабі потрібно ретельно вимити під проточною водою, обсушити, почистити щіткою.
Вийняти гострим ножем серцевину з кожної капустки і подрібнити.
У добре розігрітій сковороді з невеликою кількістю масла спасерувати дрібно нарізану цибулю, потім додати до нього м'якоть кольрабі і порізаний тонкою соломкою болгарський перець.
Буквально через хвилину додаємо фарш і обсмажуємо на середньому вогні до повного випаровування рідини. Солимо, перчим, додаємо улюблені спеції і нарізані помідори.
Тушкуємо фарш з овочами під кришкою 5 хвилин, після чого вимикаємо, заправляємо пропущеним через прес часником і злегка охолоджуємо.
У кожну кольрабі укладаємо кілька ложок фаршу - заповнюємо повністю, навіть" з гіркою" . Якщо є сир - трьом на тертці і присипаємо зверху.
Викладаємо кольрабі на змащене маслом деко і відправляємо в розігріту до 180С духовку на 25-30 хвилин. Готовність перевіряємо тонкої дерев'яною паличкою або зубочисткою - якщо бочок кольрабі протикається легко, значить, вона вже готова.
Подаємо гарячої зі сметанним соусом!