Кольрабі в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Хрустка, апетитна скоринка, під нею соковита і ніжна капуста кольрабі, та ще й з часниковим соусом. Таке мало кого залишить байдужим. Обов'язково приготуйте.
Закуску з капусти кольрабі з соусом готуйте в три етапи. Спочатку приготуйте кляр з збитого яйця, вина, муки і дрібки солі, залиште його на 30 хвилин дійти. Другим етапом приготуйте соус. Для цього збийте в блендері йогурт, подрібнені цибулю і часник, насіння соняшнику, сіль, сік лимона. І наприкінці, поріжте кольрабі шматочками, і обсмажте в киплячому маслі, попередньо занурюючи шматочки в кляр. Подавайте на стіл з часниковим соусом. Смачного!
- Борошно - 60 грам
- Вино червоне напівсолодке - 150 мілілітрів
- Йогурт - 100 мілілітрів
- Капуста кольрабі - 1 штука
- Пучок зеленої цибулі - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Очищені насіння соняшнику - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
Збийте яйце, змішайте його з вином, борошном, посоліть і залиште на півгодини.
Тим часом приготуйте соус. Подрібніть цибулю і часник.
Збийте в блендері йогурт, цибуля, часник, насіння соняшнику, сіль, сік лимона.
Очистіть і поріжте кольрабі.
Занурюйте шматочки кольрабі в зреагувала кляр і обсмажуйте в киплячому маслі.
Коли з'явиться рум'яна кірочка, блюдо готово. Подавайте на стіл з часниковим соусом.