Запечена картопля з шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Запечена картопля з шинкою - це дуже смачне і апетитне блюдо з ніжним смаком, справжній порятунок для ледачої або зайнятої господині, адже на підготовку страви йде зовсім небагато часу.
Опис приготування:
Щоб прискорити процес приготування, ви можете відварити нарізану картоплю протягом 3-5 хвилин перед випіканням. Злийте воду і злегка остудіть картоплю перед викладанням верств в блюдо для випічки.
- Картоплі - 1, 2 кілограма
- Вершкового масла - 2 Ст. Ложки
- Жовтий цибулю - 1 штука
- Чорний мелений перець - За смаком
- Зелень петрушки - За смаком (по бажанню)
1. Розігріти духовку до 175 градусів. Змастити маслом велике блюдо для випічки. Нагріти вершкове масло у великій сковороді. Додати нарізаний кубиками цибулю і готувати протягом 1-2 хвилин, поки цибуля не стане напівпрозорим.
2. Додати нарізану кубиками шинку і смажити від 3 до 4 хвилин, поки вона добре не нагріється. Зняти з вогню і відставити убік.
3. Змішати вершки і молоко навпіл з вершками мисці для СВЧ і нагріти протягом 1 хвилини. Відставити в сторону. (ви можете додати сіль, але так сир і шинка солоні, сіль скромно.)
4. Змішати два види тертого сиру. Відставити в сторону.
5. Нарізати картоплю скибочками завтовшки 3 мм. Викласти 1/3 картоплі в змащене маслом блюдо.
6. Посипати 1/3 суміші цибулі та шинки, потім посипати 1/3 сиру і влити 1/3 вершкової суміші. Повторити шари ще 2 рази, закінчивши сиром і полив залишилася вершковою сумішшю.
7. Накрити блюдо фольгою і запікати 40 хвилин. Зняти фольгу і запікати ще 20 хвилин. Нарізати на квадратики, посипати подрібненою петрушкою при бажанні і подавати.