Картопля, фарширований шинкою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте оригінальний рецепт приготування простих продуктів? Тоді обов'язково варто спробувати картопля, фарширований шинкою і сиром. Ця страва стане відмінною прикрасою навіть святкового столу.
Рецепт приготування картоплі, фаршированого шинкою і сиром, - простий, хоча трохи трудомісткий:
1. Необхідно взяти 4 великі картоплини, бажано рівної форми. Добре їх вимити і просушити. Кожну акуратно загорнути у фольгу і відправити в розігріту духовку на 50-60 хвилин. Готовність картоплі краще перевіряти сірником або дерев'яною паличкою.
2. Коли картопля стане м'яким, дістати його з духовки і трохи остудити. Розрізати кожну картоплю навпіл (не знімаючи фольгу). Чайною ложкою акуратно вийняти серединку, залишаючи краю близько 0.5 см. Додати м'яке вершкове масло і добре розім'яти виделкою.
3. Шинку нарізати маленьким кубиком.
4. Сир натерти на дрібній тертці.
5. Часник видавити через прес або натерти на тертці.
6. У картопляне пюре додати шинку, сир (трохи залишити) і часник. Добре перемішати.
7. Потроху додавати сметану або йогурт, ретельно перемішуючи. Начинка не повинна бути ні сухий, ні рідкої.
8. Посолити і поперчити за смаком.
9. Готової начинкою наповнити половинки картоплі і відправити в духовку хвилин на 15. Потім дістати з духовки і присипати сиром. Поставити в духовку, поки сир не розплавиться.
10. Дістати картопля, зняти фольгу. Картопля, фарширований шинкою і сиром в домашніх умовах, готовий, можна подавати до столу.
Смачного!
- Картопля - 4 штуки
- Шинка - 100 грам
- Сир - 100-150 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Сметана або йогурт - 2-3 Ст. Ложок
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Необхідно взяти 4 великі картоплини, бажано рівної форми. Добре їх вимити і просушити. Кожну акуратно загорнути у фольгу і відправити в розігріту духовку на 50-60 хвилин. Готовність картоплі краще перевіряти сірником або дерев'яною паличкою.
2. Коли картопля стане м'яким, дістати його з духовки і трохи остудити. Розрізати кожну картоплю навпіл (не знімаючи фольгу). Чайною ложкою акуратно вийняти серединку, залишаючи краю близько 0.5 см. Додати м'яке вершкове масло і добре розім'яти виделкою.
3. Шинку нарізати маленьким кубиком.
4. Сир натерти на дрібній тертці.
5. Часник видавити через прес або натерти на тертці.
6. У картопляне пюре додати шинку, сир (трохи залишити) і часник. Добре перемішати.
7. Потроху додавати сметану або йогурт, ретельно перемішуючи. Начинка не повинна бути ні сухий, ні рідкої.
8. Посолити і поперчити за смаком.
9. Готової начинкою наповнити половинки картоплі і відправити в духовку хвилин на 15. Потім дістати з духовки і присипати сиром. Поставити в духовку, поки сир не розплавиться.
10. Дістати картопля, зняти фольгу. Картопля, фарширований шинкою і сиром в домашніх умовах, готовий, можна подавати до столу.
Смачного!