Рецепт Картопля, фарширований шинкою і сиром фото

Картопля, фарширований шинкою і сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Сімейна вечеря
Гарячі страви, Фаршировані

Шукайте оригінальний рецепт приготування простих продуктів? Тоді обов'язково варто спробувати картопля, фарширований шинкою і сиром. Ця страва стане відмінною прикрасою навіть святкового столу.

Рецепт приготування картоплі, фаршированого шинкою і сиром, - простий, хоча трохи трудомісткий:

1. Необхідно взяти 4 великі картоплини, бажано рівної форми. Добре їх вимити і просушити. Кожну акуратно загорнути у фольгу і відправити в розігріту духовку на 50-60 хвилин. Готовність картоплі краще перевіряти сірником або дерев'яною паличкою.

2. Коли картопля стане м'яким, дістати його з духовки і трохи остудити. Розрізати кожну картоплю навпіл (не знімаючи фольгу). Чайною ложкою акуратно вийняти серединку, залишаючи краю близько 0.5 см. Додати м'яке вершкове масло і добре розім'яти виделкою.

3. Шинку нарізати маленьким кубиком.

4. Сир натерти на дрібній тертці.

5. Часник видавити через прес або натерти на тертці.

6. У картопляне пюре додати шинку, сир (трохи залишити) і часник. Добре перемішати.

7. Потроху додавати сметану або йогурт, ретельно перемішуючи. Начинка не повинна бути ні сухий, ні рідкої.

8. Посолити і поперчити за смаком.

9. Готової начинкою наповнити половинки картоплі і відправити в духовку хвилин на 15. Потім дістати з духовки і присипати сиром. Поставити в духовку, поки сир не розплавиться.

10. Дістати картопля, зняти фольгу. Картопля, фарширований шинкою і сиром в домашніх умовах, готовий, можна подавати до столу.

Смачного!


  • Картопля - 4 штуки
  • Шинка - 100 грам
  • Сир - 100-150 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сметана або йогурт - 2-3 Ст. Ложок
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
Рецепт приготування картоплі, фаршированого шинкою і сиром, - простий, хоча трохи трудомісткий:

1. Необхідно взяти 4 великі картоплини, бажано рівної форми. Добре їх вимити і просушити. Кожну акуратно загорнути у фольгу і відправити в розігріту духовку на 50-60 хвилин. Готовність картоплі краще перевіряти сірником або дерев'яною паличкою.

2. Коли картопля стане м'яким, дістати його з духовки і трохи остудити. Розрізати кожну картоплю навпіл (не знімаючи фольгу). Чайною ложкою акуратно вийняти серединку, залишаючи краю близько 0.5 см. Додати м'яке вершкове масло і добре розім'яти виделкою.

3. Шинку нарізати маленьким кубиком.

4. Сир натерти на дрібній тертці.

5. Часник видавити через прес або натерти на тертці.

6. У картопляне пюре додати шинку, сир (трохи залишити) і часник. Добре перемішати.

7. Потроху додавати сметану або йогурт, ретельно перемішуючи. Начинка не повинна бути ні сухий, ні рідкої.

8. Посолити і поперчити за смаком.

9. Готової начинкою наповнити половинки картоплі і відправити в духовку хвилин на 15. Потім дістати з духовки і присипати сиром. Поставити в духовку, поки сир не розплавиться.

10. Дістати картопля, зняти фольгу. Картопля, фарширований шинкою і сиром в домашніх умовах, готовий, можна подавати до столу.

Смачного!

Схожі рецепти