Запечена картопля з цибулею і чебрецем
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування запеченої картоплі з цибулею-шалот, чебрецем і червоним перцем.
Хрустка картопля з чебрецем і цибулею стане відмінним гарніром на вечерю. Картопля добре подавати з шматочками козячого сиру і смаженим беконом.
- Топленого вершкового масла - 3 Ст. Ложки
- Оливкового масла - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Червоного перцю пластівцями - 1/2-1 чайних ложки
- Картоплі - 1, 9 кілограма
- Порт-salotų - 4 штуки
- Гілочок чебрецю - 8 штук
1. Розігріти духовку до 190 градусів. У невеликій мисці змішати оливкове масло і вершкове масло. За допомогою гострого ножа нарізати очищену картоплю поперек дуже тонкими скибочками. Залити 1 столову ложку олійного суміш на дно овальної форми для випікання і рівномірно розподілити по дну. Посипати декількома пучками солі і червоним перцем пластівцями - це зробить ваш картопля приправленим не тільки зверху, але і знизу. Викласти скибочки картоплі вертикально в підготовлене блюдо.
2. Нарізати цибулю-шалот тонким ножем і викласти між картопляними скибочками, поширюючи їх якомога більш рівномірно. Змастити картопля залишилася масляною сумішшю. Посипати сіллю і червоним перцем пластівцями. Випікати 1 1/4 годину, потім викласти гілочки чебрецю зверху і запікати близько 35 хвилин, поки картопля не стане хрустким зверху.
3. Якщо картопля стає коричневим занадто швидко, загорніть його у фольгу. Готову картоплю подавати з шматочками козячого сиру і скибочками підсмаженого бекону.