Запечена картопля в соусі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Картопля на нашому столі частий гість. Ми любимо її в будь-якому вигляді. Я хочу поділитися з вами своїм рецептом запеченої картоплі в соусі. Трохи незвичайний може бути соус для картоплі. Але дуже смачно!
Опис приготування:
Запечена картопля в соусі може бути як самостійною стравою, так і подаватися як гарнір до м'яса або риби. Ви оціните його по достоїнству в будь-якому випадку. Це дуже смачно і пікантно. Витрати мінімальні. Запечена картопля в соусі прикрасить також і пісний стіл. Готуйте на здоров'я!
- Картопля - 500 грам
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Гострий червоний перець - За смаком
- Сіль - За смаком
Картопля моєму. Можна для цієї страви використовувати молода картопля.
Очищаємо картоплю від шкірки і ріжемо на досить великі шматки. Кладемо його в киплячу підсолену воду і варимо до готовності.
Воду зливаємо і викладаємо в тарілку, щоб трохи охолов.
Готуємо соус. Для цього в окремій мисці змішуємо мед, готову гірчицю, соєвий соус і рослинне масло. Додаємо за смаком гострий перець. Ще раз все ретельно перемішуємо.
Відварену картоплю поливаємо соусом і перемішуємо. Потім картопля з соусом викладаємо у форму, змащену олією і ставимо в духовку розігріту до 200 градусів на 25-30 хвилин, до утворення красивою золотистої скоринки.
Запечена картопля в медово - гірчичному соусі готовий! Смачного!