Курка, запечена в соєвому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Соєвий соус і каррі - популярні інгредієнти для приготування курки в східно-азіатському стилі. А мені полюбилося це поєднання для маринування курячого м'яса перед смаженням на грилі.
Курка маринується півгодини в суміші з каррі і соєвого соусу. Потім смажимо на вогні. Подаємо з печеними або свіжими овочами.
- Приправа каррі - 2 чайних ложки
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
- Курячий стегенце - 4 штуки
Для приготування цієї страви знадобляться курячі стегенця, соєвий соус і каррі.
Для маринаду з'єднайте і перемішайте соєвий соус і каррі.
Потім помістіть в маринад цілі курячі стегенця або розрізані на гомілки і стегна.
Зручно струшувати куряче м'ясо для рівномірного маринування і транспортувати його на пікнік в герметичному контейнері. Для маринування достатньо близько 30 хвилин, але можна і довше, тобто стільки часу, скільки знадобиться на дорогу і підготовку гриля.
Закріпіть курячі стегенця в решітці для гриля і готуйте їх над вугіллям.
Щоб м'ясо не пересохло, не згоріло і при цьому добре повністю присмажився, потрібно постійно перевертати ґрати то однією, то іншою стороною.
При проколі готових курячих стегенець виділяється прозорий сік без крові. Курка в соєвому соусі готова!