Курка, смажена в соєвому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Куряче філе можна приготувати безліччю різних способів, проте в деяких з них воно може вийти сухуватим і позбавленим смаку. Простий рецепт курки, смаженої в соєвому соусі, вирішить цю проблему.
Цей рецепт приготування курки, смаженої в соєвому соусі, розрахований на тих, хто любить досить гострі страви. Якщо ви хочете зробити його більш нейтральним, тоді гострий перець можна замінити дрібкою меленого, який слід додати в маринад.
- Курка - 300 грам
- Соєвий соус - 100 мілілітрів
- Каррі - 1 Чайна ложка
- Сушений часник - 1 Чайна ложка
- Перець чилі - 1 штука (по бажанню)
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
1. Класичний рецепт курки, смаженої в соєвому соусі передбачає використання всіх частин птиці. Однак в даному випадку буде тільки філе. Його необхідно вимити, просушити і нарізати середніми шматочками.
2. Основний секрет успіху цієї страви - це, звичайно ж, соус. Для його приготування необхідно налити в глибоку миску соєвий соус, додати туди каррі і сушений часник. Це лише основний мінімум. Далі можна додавати будь-які спеції і приправи за смаком. Соус ретельно перемішати і всипати туди поступово кукурудзяний крохмаль так, щоб не вийшло грудочок. Це додасть соусу більш в'язку консистенцію.
3. Коли соус готовий можна відправляти туди курочку і залишити її маринуватися близько 20-30 хвилин.
4. На сковороду налити трохи олії і відправити туди перець чилі. Обсмажити його близько 2 хвилин, а потім акуратно витягнути. При бажанні перець можна замінити часником, який додасть маслу додатковий аромат.
5. Тепер можна відправити на сковороду філе разом з соусом і смажити на середньому вогні до готовності. Курка, смажена в соєвому соусі в домашніх умовах може бути подана до столу з будь-яким гарніром і свіжими овочами.