Курка, тушкована в соєвому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Любителям азіатської кухні пропоную на замітку рецепт приготування курки, тушкованою в соєвому соусі з часником і імбиром. Це неймовірно ароматне і пікантне блюдо, яке варто спробувати.
Аромати східної кухні і насичений смак ніжної і пікантною птиці - все це курка, тушкована в соєвому соусі в домашніх умовах. Ніяких особливих спецій або приправ цього блюдо просто не потрібно, воно виходить досить цікавим з простим набором інгредієнтів.
- Часник - 2-5 зубчиків
- Імбир - За смаком
- Курка - 500 грам
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
1. Часник очистити і нарізати кубиками, але не дуже дрібними. У цій страві він повинен відчуватися, так що якщо ви любите часник, то сміливо можна додати його більше.
2. Невеликий корінець імбиру очистити і нарізати тонкими довгими брусочками.
3. В даному варіанті в рецепт приготування курки, тушкованою в соєвому соусі використовуються тільки крильця, проте можна взяти будь-які частини птиці. Курку потрібно вимити і відкинути на друшляк, щоб стекла зайва вода.
4. На сковороду налити трохи олії і відправити туди імбир з часником.
5. Через пару хвилин на сковороду викласти курочку.
6. Обсмажити курочку на сильному вогні до появи скоринки, потім перевернути.
7. Соєвий соус з'єднати з водою в прийнятних пропорціях. Якщо вам подобається насичений смак соусу, то води можна додати стільки ж, скільки і соусу.
8. На сковороду вилити соус і залишити блюдо гаситися на середньому вогні.
9. Класичний рецепт курки, тушкованою в соєвому соусі в даному випадку доповнений пір'ям зеленого лука, які потрібно вимити і нарізати досить крупно.
10. Коли курка готова, її можна зняти зі сковороди, а соус уварити трохи для подачі. Для 2-3 хвилини до кінця приготування додати цибулю.
11. От і все, курка, тушкована в соєвому соусі в домашніх умовах готова і її можна подавати до столу. Ідеальним гарніром для такої страви буде рис або локшина.