Тушкована в соєвому соусі яловичина
(покроковий рецепт з фото)
Простий у виконанні і дуже апетитний варіант основного гарячого хочу запропонувати вам на пробу. Якщо вам до душі страви в азіатському стилі, обов'язково спробуйте цей варіант тушкованого м'яса.
Ця страва досить універсально, воно відмінно поєднується з будь-якими гарнірами або овочами. Соус, в якому тушкувалось м'ясо, можна уварити додатково і подавати окремо або полив їм яловичину. Насичений смак і м'якість точно не залишать вас байдужими! Давайте ж розберемося, як приготувати тушковану в соєвому соусі яловичину.
- Яловичина - 1.5 кілограма
- Цукор - 1 Склянка
- Часник - 2 зубчики
- Імбир - 1 Ст. Ложка
- Зірочка анісу - 1 штука
- Перець горошком - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 1 Склянка
- Рисове вино - 3 Ст. Ложки
- Кунжутну олію - 1 Чайна ложка
- Вода - 2-4 склянок
1. Вимийте і висушіть м'ясо, очистіть часник і імбир, підготуйте інші спеції. У каструлі з товстим дном або сковороді з високими бортами трохи розтопіть цукор, щоб він Карамелізовані.
2. Викладіть м'ясо, додайте спеції, влийте соєвий соус, рисове вино і кунжутне масло.
3. Зверху долийте воду, щоб вона покрила м'ясо.
4. На сильному вогні доведіть до кипіння, після зменшіть вогонь до мінімуму. Залиште м'ясо гаситися до м'якості.
5. Час гасіння залежить від розміру шматочка яловичини. В середньому це займе від 2.5 до 3.5 годин.
6. Добре протушенние, м'яке м'ясо дістаньте і наріжте порційними шматочками. Соус залиште уварювалася, поки не залишиться приблизно стакан. Доповніть їм яловичину перед подачею.
Смачного!
Смачного!