Рецепт Скумбрія, запечена в гірчично-соєвому соусі фото

Скумбрія, запечена в гірчично-соєвому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Скумбрія
Для діабетиків
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Якщо ви хочете не тільки смачно, але і незвично зробити рибку, беріть на озброєння цю класну ідею, як приготувати скумбрію, запечену в гірчично-соєвому соусі. Дивно смачно і дуже просто!

Опис приготування:

Я рекомендую обов'язково замаринувати рибку попередньо в соусі мінімум на півгодинки перед запіканням. Але якщо у вас мало часу, можна відразу відправляти її в духовку. Нарізка порційними шматочками дає можливість скумбрії краще просочитися смаком і ароматом соусу. Але для святкового столу, наприклад, можете запекти рибку цілком.

  • Скумбрія - 1 штука
  • Цибулина - 1 штука
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Гірчичний - 1-2 чайних ложок
  • Соєвий соус - 50 мілілітрів
скумбрія, запечена в гірчично-соєвому соусі - фото крок 1
1. Крім інгредієнтів для соусу я не використовую інших спецій, але ви можете доповнити рецепт улюбленими приправами або травами.
скумбрія, запечена в гірчично-соєвому соусі - фото крок 2
2. Насамперед потрібно вимити і очистити рибку, видалити хвостик і голову. Наріжте тушку порційними шматочками.
скумбрія, запечена в гірчично-соєвому соусі - фото крок 3
3. Для приготування соусу очистіть і подрібніть цибулю.
скумбрія, запечена в гірчично-соєвому соусі - фото крок 4
4. Залийте соєвим соусом.
скумбрія, запечена в гірчично-соєвому соусі - фото крок 5
5. Додайте майонез.
скумбрія, запечена в гірчично-соєвому соусі - фото крок 6
6. І гірчицю за смаком.
скумбрія, запечена в гірчично-соєвому соусі - фото крок 7
7. Перемішайте соус до однорідності.
скумбрія, запечена в гірчично-соєвому соусі - фото крок 8
8. Додайте в соус рибку.
скумбрія, запечена в гірчично-соєвому соусі - фото крок 9
9. Залиште маринуватися хвилин на 30.
скумбрія, запечена в гірчично-соєвому соусі - фото крок 10
10. Після викладіть в застелену жароміцних форму. Рослинна олія я не додаю.
скумбрія, запечена в гірчично-соєвому соусі - фото крок 11
11. При температурі 190 градусів запікайте скумбрію хвилин 25-35 до готовності.
скумбрія, запечена в гірчично-соєвому соусі - фото крок 12
12. Подавайте рибку до столу гарячою з улюбленим гарніром. Смачного!

Схожі рецепти