Скумбрія, запечена в гірчично-соєвому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете не тільки смачно, але і незвично зробити рибку, беріть на озброєння цю класну ідею, як приготувати скумбрію, запечену в гірчично-соєвому соусі. Дивно смачно і дуже просто!
Я рекомендую обов'язково замаринувати рибку попередньо в соусі мінімум на півгодинки перед запіканням. Але якщо у вас мало часу, можна відразу відправляти її в духовку. Нарізка порційними шматочками дає можливість скумбрії краще просочитися смаком і ароматом соусу. Але для святкового столу, наприклад, можете запекти рибку цілком.
- Скумбрія - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1-2 чайних ложок
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
1. Крім інгредієнтів для соусу я не використовую інших спецій, але ви можете доповнити рецепт улюбленими приправами або травами.
2. Насамперед потрібно вимити і очистити рибку, видалити хвостик і голову. Наріжте тушку порційними шматочками.
3. Для приготування соусу очистіть і подрібніть цибулю.
4. Залийте соєвим соусом.
5. Додайте майонез.
6. І гірчицю за смаком.
7. Перемішайте соус до однорідності.
8. Додайте в соус рибку.
9. Залиште маринуватися хвилин на 30.
10. Після викладіть в застелену жароміцних форму. Рослинна олія я не додаю.
11. При температурі 190 градусів запікайте скумбрію хвилин 25-35 до готовності.
12. Подавайте рибку до столу гарячою з улюбленим гарніром. Смачного!