Рецепт Курка в гірчично-вершковому соусі фото

Курка в гірчично-вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Куряча грудка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.

Страви з куркою дуже різноманітні, адже їх готують у всьому світі. Знайти відповідний до смаку рецепт нескладно, просто визначитеся з улюбленими інгредієнтами і поєднаннями. Ділюся своїм улюбленим рецептом!

Опис приготування:

Якщо ви любите ніжне філе з пікантним смаком, то прочитайте про те, як приготувати курку в гірчично-вершковому соусі. Універсальне гаряче блюдо, яке підійде для будь-якого свята. Завдяки своїй простоті його легко робити в будні дні. На гарнір подавайте овочі на пару, макарони і гречану кашу.

  • Куряча грудка - 4 штуки
  • Борошно - 50 грам
  • Вершкове масло - 1, 5 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 1, 5 Ст. Ложки
  • Біле вино - 240 мілілітрів
  • Вершки жирні - 200 мілілітрів
  • Дижонская гірчиця - 1 Чайна ложка
  • Каперси консервовані - 3 Ст. Ложки
  • Петрушка, гілочка - 2-3 штук
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
курка в гірчично-вершковому соусі - фото крок 1
Грудку промийте та висушіть. Змастіть філе сіллю і перцем, потім обваляйте в борошні.
курка в гірчично-вершковому соусі - фото крок 2
Обсмажте курку в розігрітих маслах з обох сторін по 3 хвилини.
курка в гірчично-вершковому соусі - фото крок 3
Потім перекладіть грудку в розігріту духовку на 5-10 хвилин при 180 градусах.
курка в гірчично-вершковому соусі - фото крок 4
У сковороді з-під курки зробіть соус. Влийте вино і варіть його 5 хвилин. Потім додайте вершки. Тушіте, помішуючи, 3 хвилини. В кінці додайте гірчицю, каперсами, сіль і перець. Ще раз перемішайте.
курка в гірчично-вершковому соусі - фото крок 5
До курки додайте соус. Прикрасьте блюдо дрібно нарізаною петрушкою. Смачного!

Схожі рецепти