Курка в гірчично-вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Страви з куркою дуже різноманітні, адже їх готують у всьому світі. Знайти відповідний до смаку рецепт нескладно, просто визначитеся з улюбленими інгредієнтами і поєднаннями. Ділюся своїм улюбленим рецептом!
Якщо ви любите ніжне філе з пікантним смаком, то прочитайте про те, як приготувати курку в гірчично-вершковому соусі. Універсальне гаряче блюдо, яке підійде для будь-якого свята. Завдяки своїй простоті його легко робити в будні дні. На гарнір подавайте овочі на пару, макарони і гречану кашу.
- Куряча грудка - 4 штуки
- Борошно - 50 грам
- Вершкове масло - 1, 5 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 1, 5 Ст. Ложки
- Біле вино - 240 мілілітрів
- Вершки жирні - 200 мілілітрів
- Дижонская гірчиця - 1 Чайна ложка
- Каперси консервовані - 3 Ст. Ложки
- Петрушка, гілочка - 2-3 штук
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Грудку промийте та висушіть. Змастіть філе сіллю і перцем, потім обваляйте в борошні.
Обсмажте курку в розігрітих маслах з обох сторін по 3 хвилини.
Потім перекладіть грудку в розігріту духовку на 5-10 хвилин при 180 градусах.
У сковороді з-під курки зробіть соус. Влийте вино і варіть його 5 хвилин. Потім додайте вершки. Тушіте, помішуючи, 3 хвилини. В кінці додайте гірчицю, каперсами, сіль і перець. Ще раз перемішайте.
До курки додайте соус. Прикрасьте блюдо дрібно нарізаною петрушкою. Смачного!