Рецепт Курка, запечена у вершковому соусі фото

Курка, запечена у вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування
На святковий стіл
Гарячі страви , Страви у фользі , Страви цілком
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

При запіканні курки дуже ефектно працює спосіб наповнення подшкурного простору курки вершковим маслом зі спеціями. Тоді курка не виходить сухою. Дуже ніжна.

Опис приготування:

Для приготування курки треба змішати масло зі спеціями, змастити її, включаючи підшкірне простір, і запекти в духовці у фользі.

  • Курка - 2 кілограма
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Приправи для гриля - 2 Ст. Ложки
  • Часник (зубчик) - 2 штуки
  • Сіль і перець чорний мелений - За смаком
курка, запечена у вершковому соусі - фото крок 1
Курку вимити. Видалити всі залишки пір'я. Просушити паперовим рушником.
курка, запечена у вершковому соусі - фото крок 2
Змішайте вершкове масло кімнатної температури зі спеціями для курки-гриль. Отримаємо якусь кашу.
курка, запечена у вершковому соусі - фото крок 3
На грудях у курки підніміть шкірку, щоб вийшло як панчоха. Частиною отриманої масляної суміші помістіть в отриманий кишеню. Іншою частиною масляної суміші натріть курку з усіх боків. Можна додатково додати спецій і солі.
курка, запечена у вершковому соусі - фото крок 4
Ниткою перев'яжіть ніжки курки.
курка, запечена у вершковому соусі - фото крок 5
Оберніть курку в фольгу. Розігрійте духовку до 200 градусів. Близько години запікайте курку в закритому вигляді. Після розкрийте фольгу і знову запікайте ще хвилин 30 у відкритому вигляді. Утвориться рум'яна кірочка.
курка, запечена у вершковому соусі - фото крок 6
Подайте курку до столу відразу. Курка практично не втрачає м'ясних соків. Залишається соковита і смачна.

Схожі рецепти