Курка, запечена у вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
При запіканні курки дуже ефектно працює спосіб наповнення подшкурного простору курки вершковим маслом зі спеціями. Тоді курка не виходить сухою. Дуже ніжна.
Для приготування курки треба змішати масло зі спеціями, змастити її, включаючи підшкірне простір, і запекти в духовці у фользі.
- Курка - 2 кілограма
- Вершкове масло - 50 грам
- Приправи для гриля - 2 Ст. Ложки
- Часник (зубчик) - 2 штуки
- Сіль і перець чорний мелений - За смаком
Курку вимити. Видалити всі залишки пір'я. Просушити паперовим рушником.
Змішайте вершкове масло кімнатної температури зі спеціями для курки-гриль. Отримаємо якусь кашу.
На грудях у курки підніміть шкірку, щоб вийшло як панчоха. Частиною отриманої масляної суміші помістіть в отриманий кишеню. Іншою частиною масляної суміші натріть курку з усіх боків. Можна додатково додати спецій і солі.
Ниткою перев'яжіть ніжки курки.
Оберніть курку в фольгу. Розігрійте духовку до 200 градусів. Близько години запікайте курку в закритому вигляді. Після розкрийте фольгу і знову запікайте ще хвилин 30 у відкритому вигляді. Утвориться рум'яна кірочка.
Подайте курку до столу відразу. Курка практично не втрачає м'ясних соків. Залишається соковита і смачна.