Курка, запечена у вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.
При запіканні курки дуже ефектно працює спосіб наповнення подшкурного простору курки вершковим маслом зі спеціями. Тоді курка не виходить сухою. Дуже ніжна.
Опис приготування:
Для приготування курки треба змішати масло зі спеціями, змастити її, включаючи підшкірне простір, і запекти в духовці у фользі.
- Курка - 2 кілограма
- Вершкове масло - 50 грам
- Приправи для гриля - 2 Ст. Ложки
- Часник (зубчик) - 2 штуки
- Сіль і перець чорний мелений - За смаком
Курку вимити. Видалити всі залишки пір'я. Просушити паперовим рушником.
Змішайте вершкове масло кімнатної температури зі спеціями для курки-гриль. Отримаємо якусь кашу.
На грудях у курки підніміть шкірку, щоб вийшло як панчоха. Частиною отриманої масляної суміші помістіть в отриманий кишеню. Іншою частиною масляної суміші натріть курку з усіх боків. Можна додатково додати спецій і солі.
Ниткою перев'яжіть ніжки курки.
Оберніть курку в фольгу. Розігрійте духовку до 200 градусів. Близько години запікайте курку в закритому вигляді. Після розкрийте фольгу і знову запікайте ще хвилин 30 у відкритому вигляді. Утвориться рум'яна кірочка.
Подайте курку до столу відразу. Курка практично не втрачає м'ясних соків. Залишається соковита і смачна.