Запечена курка в вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Шукайте нові і цікаві ідеї гарячих страв? Спробуйте цей простий рецепт запеченої курки у вершковому соусі з беконом і брюссельською капустою. Це неймовірно смачно і дуже апетитно.
Класичний рецепт запеченої курки у вершковому соусі в даному випадку доповнений соковитим беконом і апетитною брюссельською капустою. Це повноцінне ситне блюдо для всієї родини, яке варто спробувати.
- Брюссельська капуста - 200 грам
- Куряче філе - 500 грам
- Курячий бульйон - 150 мілілітрів
- Вершки - 150 мілілітрів
- Часник - 1-2 зубчиків
- Лимон - 1 штука
- Бекон - 1 За смаком
1. Брюссельську капусту вимити, нарізати навпіл і відправити в киплячу воду на 5 хвилин. Потім відкинути на друшляк і дати стекти зайвої рідини. При бажанні в рецепт приготування запеченої курки у вершковому соусі можна додати горошок, кукурудзу, різні овочі за смаком.
2. Вимити куряче філе і обсушити. Викласти на сковороду, додавши бекон. Обсмажити до появи апетитною скоринки. Додати при бажанні дрібку солі і перцю.
3. Для приготування соусу необхідно вилити на сковороду вершки і бульйон. Довести до кипіння. Лимон вимити, обсушити і нарізати на 2-4 частини. Додати на сковороду разом з подрібненим часником.
4. У жароміцних форму викласти обсмажену з беконом курку і капусту.
5. Зверху залити соусом. При бажанні цей простий рецепт запеченої курки у вершковому соусі можна доповнити улюбленими спеціями.
6. Надіслати форму в розігріту духовку і запікати до готовності. Час залежить від розміру шматочків філе.
7. От і все, запечена курка в вершковому соусі в домашніх умовах готова. Страву можна подавати до столу. В даному варіанті гарнір не потрібно.