Рецепт Картопля запечена в сметанному соусі фото

Картопля запечена в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Соуси, Сметанний соус

Простий рецепт картоплі запеченого в сметанному соусі вже давно став кулінарної класикою і улюбленою стравою багатьох. І не дарма - швидко готується, ошатно виглядає, ситне і смачне блюдо на всі випадки!

Рецепт приготування картоплі запеченого в сметанному соусі досить простий, та й продукти потрібні недорогі, так що приготувати таку страву все ж варто. Таку картопельку можна подавати як на свято в якості основного блюда, так і в якості оригінального гарнір до будь-яких м'ясних страв. А також і в окремо таку картоплю вас порадує своїм смаком і ароматом.

Як приготувати картоплю запечений в сметанному соусі:

1. Для початку картопля моєму і чистимо, і відварюємо в підсоленій воді до готовності.

2. Тим часом приготуємо соус. На сухій сковороді обсмажуємо трохи борошно.

3. Знімаємо сковороду з вогню і додамо 2 ст.Л. Вершкового масла. Змішуємо. Масло має трохи розтанути.

4. Доводимо на повільному вогні сметану до кипіння, і змішуємо з сумішшю зі сковороди. Солимо, перчимо і варимо ще 5 хвилин.

5. Деко змащуємо залишилися у нас вершковим маслом, і викладаємо картопля.

6. Поливаємо картопля зверху соусом через ситечко (так грудки, якщо вони утворилися, не потраплять в готову страву), ще раз солимо і перчимо, і посипаємо тертим сиром.

7. Відправляємо в розігріту духовку на 20-30 хвилин, в залежності від якості вашої плити.

Готово! Подаємо, посипавши зеленню! думаю, вам такий ароматний класичний рецепт картоплі запеченого в сметанному соусі сподобається. Доброю готування!


  • Картопля - 1 кілограм
  • Крем - 500 грам
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Сир твердий - 50 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
Рецепт приготування картоплі запеченого в сметанному соусі досить простий, та й продукти потрібні недорогі, так що приготувати таку страву все ж варто. Таку картопельку можна подавати як на свято в якості основного блюда, так і в якості оригінального гарнір до будь-яких м'ясних страв. А також і в окремо таку картоплю вас порадує своїм смаком і ароматом.

Як приготувати картоплю запечений в сметанному соусі:

1. Для початку картопля моєму і чистимо, і відварюємо в підсоленій воді до готовності.

2. Тим часом приготуємо соус. На сухій сковороді обсмажуємо трохи борошно.

3. Знімаємо сковороду з вогню і додамо 2 ст.Л. Вершкового масла. Змішуємо. Масло має трохи розтанути.

4. Доводимо на повільному вогні сметану до кипіння, і змішуємо з сумішшю зі сковороди. Солимо, перчимо і варимо ще 5 хвилин.

5. Деко змащуємо залишилися у нас вершковим маслом, і викладаємо картопля.

6. Поливаємо картопля зверху соусом через ситечко (так грудки, якщо вони утворилися, не потраплять в готову страву), ще раз солимо і перчимо, і посипаємо тертим сиром.

7. Відправляємо в розігріту духовку на 20-30 хвилин, в залежності від якості вашої плити.

Готово! Подаємо, посипавши зеленню! думаю, вам такий ароматний класичний рецепт картоплі запеченого в сметанному соусі сподобається. Доброю готування!

Схожі рецепти