Картопля, тушкований в сметанному соусі з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати картоплю, тушкований в сметанному соусі з грибами, тоді цей рецепт для вас! Цю страву можна використовувати як гарнір або ж як самостійне блюдо.
Картопля, приготований в різний спосіб - одне з найпопулярніших страв у нашій країні. Саме тому сьогодні я розповім вам, як приготувати картоплю, тушкований в сметанному соусі з грибами. Ця страва, з яким впорається кожна господиня! Його дуже легко приготувати, а інгредієнти доступні кожному. Такий картоплю можна подавати як гарнір до м'ясних страв або ж як самостійне блюдо. Обов'язково приготуйте картопля, тушкований в сметанному соусі з грибами, не пошкодуєте!
- Картопля - 1 кілограм
- Печериці - 350 грам
- Цибуля ріпчаста - 100 грам
- Крем - 120 грам
- Кріп - 60 грам
- Масло рослинне - 30 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль - 1 За смаком
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Мускатний горіх - 1 За смаком
1. Великими шматочками наріжте шампіньйони. Потім дрібно наріжте цибулю, щоб його не було видно в готовій страві. Великими шматочками наріжте картоплю.
2. Далі на вершковому і рослинному маслі обсмажте печериці. Коли вони стануть трохи золотистими, додайте цибулю і трохи обсмажте. Додайте картоплю, залийте його водою (майже по краю картоплі).
3. Далі посоліть блюдо, додайте лавровий лист і мускатний горіх. Дайте картоплі зваритися. У сметану додайте теплу воду і перемішайте, потім додайте її в картопля і добре перемішайте. Дайте картоплі прокипеть 5 хвилин, в кінці додайте зелень і трохи часнику за смаком.
4. Смачного!