Запечена картопля часточками в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути смачніше картоплі, запеченого часточками в духовці? рум'яний картопля, пряний соус і сир "фета" … пробуємо?
Ідеальний гарнір до м'яса або смачне самостійне блюдо! Картопля я раджу запікати молодий, тоді його можна не чистити, готувати з шкіркою, ретельно помивши. Картоплю не обов'язково запікати часточками, можна кружечками або половинками. Доповніть блюдо смачним соусом на основі йогурту і угощайтесь!
- Йогурт - 0, 5 склянки
- Часник - 1 зубчик
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Сушений орегано - 3/4 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Обкладинка - 1/4 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
- Мелена гвоздика - 1/4 чайних ложки
- Картопля - 900 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часниковий порошок - 1 щіпка
- Мелений перець - За смаком
- Петрушка - 2 штуки
- Сир "фета" - 30 грам
1. Займемося приготуванням соусу. Часник почистіть і подрібніть. У глибоку миску викладіть йогурт, ½ чайної ложки сушеного орегано, часник, лимонний сік, корицю, мускатний горіх, гвоздику і сіль.
2. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Соус готовий!
3. Картопля помийте і наріжте часточками, потім викладіть на деко, збризніть оливковим маслом, посипте часниковим порошком і залишилися сушеним орегано, сіль і poperčite.
4. Поставте деко в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку і запікайте протягом 30-35 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Не забувайте періодично помішувати картоплю під час приготування, щоб вона не підгоріла і рівномірно зарум'янилася.
5. На готову картоплю викладіть соус.
6. Петрушку помийте і подрібніть, сир «Фета» натріть. Посипте картоплю петрушкою і сиром.
7. Теплий картопля подавайте до столу. Смачного!