Запечена картопля часточками
(покроковий рецепт з фото)
Зробити дійсно смачний запечена картопля часточками - не так легко, як здається. Часточки виходять то горілими, то сирими… Але шляхом проб і помилок я все-таки винайшов ідеальний рецепт. Ділюся.
Кожен, хто пробував робити запечена картопля часточками, напевно стикався з проблемою: здавалося б, блюдо тривіальне, а смачно його приготувати не виходить. Я, напевно, тільки з п'ятого чи шостого разу зміг приготувати саме такі часточки, як я хочу - з тонкою хрумкою скоринкою зовні, але дуже м'які всередині. Тут важливо і правильно нарізати, і температурний режим витримати. Ділюся рецептом!
- Картопля - 4 штуки
- Оливкова олія - За смаком
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Картопля ретельно миємо і просушують, але не чистий. Кожну картоплину розрізаємо на 4 часточки (вздовж і ще раз уздовж). Смак дуже сильно залежить від нарізки, так що не експериментуйте! У вас повинні вийти довгасті нетовсті часточки.
Ретельно посипаємо сіллю, перцем і спеціями.
Викладаємо часточки картоплі на деко, змащений оливковою олією. Часточки повинні лежати окремо, не стикаючись один з одним. Зверху часточки потрібно трошки збризнути оливковою олією.
Відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікаємо 20 хвилин з одного боку, потім перевертаємо і запікаємо ще 15 хвилин з іншого боку. Готово!