Закусочний торт «Наполеон»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати закусочний торт "наполеон", універсальний. Коржі можна прошарувати будь-якою начинкою: крабовими паличками, куркою, печінкою, червоною рибою. Готуйте і насолоджуйтеся!
У цього торта, мабуть, один мінус: потрібно дочекатися, поки він просочиться, щоб скоріше його з'їсти У приготуванні він простий, варіанти начинки ви можете варіювати по своїх смаках і наявності продуктів. Виходить ситно, смачно і красиво!
- Листкове тісто - 800 грам
- Яйця - 2 штуки
- Гриби мариновані - 300 грам
- Шинка - 150 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Морква - 2-3 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Майонез - 400 грам
- Сир плавлений м'який - 350 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Оливки, зелень - За смаком (для прикраси)
1. Листкове тісто розділіть на п'ять частин, розкачайте кожен шматочок не надто тонко. За допомогою тарілки виріжте коло діаметром 22-25 см. Наколи тісто виделкою, випікайте коржі приблизно 8-10 хвилин в розігрітій до 220 градусів духовці.
2. Сир і яйця натріть на крупній тертці.
3. Додайте в сир і яйця майонез і рубаний часник, змішайте, змастіть перший корж цією сумішшю. Накрийте другим коржем.
4. Шинку дрібно наріжте, кріп теж. Змішайте їх разом з 200 г плавленого сиру і чорним перцем. Намажте цю суміш на другий корж, накрийте третім.
5. На третій корж викладіть дрібно нарізані гриби, змішані з майонезом.
6. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на крупній тертці і смажте до готовності, потім остудіть. Змішайте з майонезом і чорним перцем. Четвертий корж намажте цими підсмаженими овочами. Накрийте п'ятим коржем, притисніть і поставте в холодильник на 2-3 годину.
7. Змішайте 150 г плавленого сиру з майонезом, цим кремом намажте верх і боки торта. Надішліть його на добу в холодильник.
8. Перед подачею прикрасьте "трояндами" з копченої ковбаси, навколо викладіть зелень кропу. Покладіть оливки по колу і в сирні "конвертики" . Смачного!