Рецепт Торт закусочний «грибна фантазія» фото

Торт закусочний «грибна фантазія»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Гриби , Листкове тісто , Печериці
Страви без випічки
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Закусочний листковий торт з грибним кремом прикрасить будь-який святковий стіл з холодними закусками. А також буде відмінним доповненням в будні до чаю або кави!

Опис приготування:

Для тих кулінарів, які вже пекли торт"Наполеон" , спекти"Грибну фантазію" буде не складно. Решті, хто хоче спробувати цей чудовий закусочний торт, бажаю удачі і чітко слідувати інструкції по його приготування, яку я описала покроково з фотографіями. Повірте, складного тут нічого немає, справа досвіду.

  • Вершкове масло - 220 грам(100 грам в тісто, 120 грам в крем)
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Борошно пшеничне - 220 грам
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Оцет 6% - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Печериці - 150 грам
торт закусочний
Приготуйте тісто для коржів. У миску розбийте яйце і влийте чверть склянки води.
торт закусочний
Всипте дрібку солі і збовтайте яйце з водою.
торт закусочний
Насипте в миску півтори склянки борошна. Стакан об'ємом 200 мл рідини. У нього входить рівно 150 грам борошна. Тобто, борошна потрібно 220 грам або трохи більше. Все залежить від її якості. Додайте в борошно 100 грам холодного вершкового масла, натертого на терке.
торт закусочний
Перемішайте борошно з маслом до стану крихти.
торт закусочний
Влийте яйце з водою, додайте оцет і перемішайте.
торт закусочний
З тіста сформуйте п'ять кульок і відправте в холод на 30 хвилин.
торт закусочний
Після кожен кульку розкачати в коло і викладіть в сковороду. Обов'язково наколи виделкою перед випічкою, щоб він в духовці не здувся.
торт закусочний
Спечіть п'ять коржів при 180 градусах.
торт закусочний
Приготуйте крем для торта. Печериці очистіть і викладіть в каструлю з водою. Варіть 10 хвилин з моменту закипання.
торт закусочний
Два - три грибочки дрібно наріжте.
торт закусочний
3/4 склянки води, в якій варилися печериці налийте в каструлю. Додайте столову ложку борошна і ретельно перемішайте. Варіть до загусання, сіль за смаком.
торт закусочний
Решта печериці, які ви зварили збийте блендером. Додайте їх в грибний відвар з борошном. Викладіть 120 грам м'якого вершкового масла. Збийте блендером до густої консистенції. Крем для торта готовий.
торт закусочний
Промажьте чотири коржа кремом. П'ятий корж подрібніть в крихту і посипте нею торт зверху і з боків.
торт закусочний
Прикрасьте торт на свій смак і дайте просочитися декілька годин.
торт закусочний
Наріжте торт на порції і подавайте до столу.

Схожі рецепти