Торт закусочний «грибна фантазія»
(покроковий рецепт з фото)
Закусочний листковий торт з грибним кремом прикрасить будь-який святковий стіл з холодними закусками. А також буде відмінним доповненням в будні до чаю або кави!
Для тих кулінарів, які вже пекли торт "наполеон", спекти "грибну фантазію" буде не складно. Решті, хто хоче спробувати цей чудовий закусочний торт, бажаю удачі і чітко слідувати інструкції по його приготування, яку я описала покроково з фотографіями. Повірте, складного тут нічого немає, справа досвіду.
- Вершкове масло - 220 грам(100 грам в тісто, 120 грам в крем)
- Вода - 50 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 220 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Оцет 6% - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Печериці - 150 грам
Приготуйте тісто для коржів. У миску розбийте яйце і влийте чверть склянки води.
Всипте дрібку солі і збовтайте яйце з водою.
Насипте в миску півтори склянки борошна. Стакан об'ємом 200 мл рідини. У нього входить рівно 150 грам борошна. Тобто, борошна потрібно 220 грам або трохи більше. Все залежить від її якості. Додайте в борошно 100 грам холодного вершкового масла, натертого на терке.
Перемішайте борошно з маслом до стану крихти.
Влийте яйце з водою, додайте оцет і перемішайте.
З тіста сформуйте п'ять кульок і відправте в холод на 30 хвилин.
Після кожен кульку розкачати в коло і викладіть в сковороду. Обов'язково наколи виделкою перед випічкою, щоб він в духовці не здувся.
Спечіть п'ять коржів при 180 градусах.
Приготуйте крем для торта. Печериці очистіть і викладіть в каструлю з водою. Варіть 10 хвилин з моменту закипання.
Два - три грибочки дрібно наріжте.
3/4 склянки води, в якій варилися печериці налийте в каструлю. Додайте столову ложку борошна і ретельно перемішайте. Варіть до загусання, сіль за смаком.
Решта печериці, які ви зварили збийте блендером. Додайте їх в грибний відвар з борошном. Викладіть 120 грам м'якого вершкового масла. Збийте блендером до густої консистенції. Крем для торта готовий.
Промажьте чотири коржа кремом. П'ятий корж подрібніть в крихту і посипте нею торт зверху і з боків.
Прикрасьте торт на свій смак і дайте просочитися декілька годин.
Наріжте торт на порції і подавайте до столу.