Торт закусочний «святковий»
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайний, оригінальний і дуже смачний закусочний торт "святковий" готувати нескладно. Безпрограшна комбінація недорогих продуктів робить його ідеальною закускою до будь-якого святкового застілля.
Хочете розповім, як приготувати торт закусочний "святковий"? Він зовсім не складний у приготуванні, а виходить неймовірно смачним і дуже ситним. Незвичайне, але безпрограшна комбінація - тонкі сирні млинці, смачний соус і рисове-грибна начинка. Ідеальна закуска для святкового столу!
- Молоко - 200 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Твердий сир - 70 грам
- Борошно - 1, 7 склянки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Мал - 3/4 склянки
- Гриби - 300 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Крем - 150 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Зелень - 1/2 пучка
- Сіль - 2-3 Щепоток (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Хміль-сунелі - 1/4 чайних ложки
Ріпчасту цибулю і моркву очистимо. Потім цибулю нарізаємо дрібно, а морквину тремо на дрібній тертці.
Гриби нарізаємо тонкими пластинками.
Відправляємо гриби на розігріту сковороду з рослинним маслом. Пару хвилин обсмажуємо і додаємо цибулю.
Ще через кілька хвилин додаємо моркву і тушкуємо хвилин 10, періодично помішуючи.
Поки готуються гриби, необхідно відварити рис і остудити його.
Потім додаємо сіль, перець, хмелі-сунелі і вершкове масло до грибам. Перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин.
Поки начинка остуджують, приготуємо млинці для торта. В молоко додаємо яйце і щіпку-дві солі. Віночком трохи збиваємо.
Потім додаємо просіяне борошно і перемішуємо, щоб не було грудочок, додаємо тертий на дрібній тертці сир.
На розігрітій і змащеній олією сковороді випікаємо млинці.
Приготуємо соус. Для цього змішаємо в невеликому посуді сметану, гірчицю, додамо тертий часник і дрібно нарізану зелень.
Змішаємо остиглі гриби і рис.
Збираємо торт: змащуємо млинець приготованим соусом.
Зверху викладаємо частину начинки.
На начинку викладаємо другий млинець і трохи притискаємо. Знову змащуємо його соусом і викладаємо начинку.
Верхній млинець і боки рясно змащуємо соусом. У мене вийшло 8 млинців, вийшло два закусочних тортика.
На пару годин торт відправляємо в холодильник, а потім прикрашаємо.