Закачування салату з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Готувати смачне на зиму потрібно заздалегідь. У нашій родині всі без розуму від салатів з квасолею, які йдуть "на ура"! Процес приготування нескладний, а головне - можна експериментувати з інгредієнтами!
Вашій увазі рецепт, як зробити закачування салату з квасолею в домашніх умовах. Я беру звичайну білу квасолю, але обов'язково замочую її в холодній воді на всю ніч, щоб попередньо розм'якшити перед варінням. Готовий салат зберігаю в темному прохолодному приміщенні на зразок комори або льоху. Хай щастить!
- Квасоля - 1 кілограм
- Морква - 2 кілограма
- Помідори - 2 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 1/2 кілограма
- Часник - 3 штуки
- Масло рослинне - 0, 5 L
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Склянка
- Оцет - 200 грам
Квасоля слід замочити в холодній воді на всю ніч. Вранці воду злити, а квасоля промити.
Томати промиваємо і пропускаємо через м'ясорубку. Заливаємо вийшов томатним соком квасоля, перемішуємо.
Чистимо і подрібнюємо цибулю, додаємо його до квасолі. Морква очищаємо і трьом на дрібній тертці, додаємо туди ж. Вливаємо олію, кладемо цукор і сіль. Все ретельно перемішуємо.
Варимо овочеву масу 30 хвилин. Додаємо пропущений через прес часник, а також оцет. Варимо до готовності квасолі, ще приблизно 1 час.
Гарячий салат розкладаємо по чистим стерилізованим баночках і закочує їх кришками. Можна зберігати салат всю зиму, якщо утримайтеся і не з'їсте його раніше.