Рецепт Закачування салатів з квасолею фото

Закачування салатів з квасолею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Бобові, Квасоля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Консервація

Консервація взимку - це справжня палочка-виручалочка для господині. Пропоную рецепт закачування салатів з квасолею, які виходять дуже смачним і корисним, а також мають дуже апетитний вигляд.

Даний рецепт розрахований на 6 літрів готового салату.

Тепер і ви будете знати, як приготувати закачування салатів з квасолі, і зможете порадувати близьких смачним і корисним стравою в будь-який час року.

  • Квасоля - 3 склянки (суха)
  • Помідори - 3 кілограма
  • Морква - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 1 кілограм
  • Перець болгарський - 1 кілограм
  • Цукор - 1, 5 склянки
  • Рослинна олія - 1, 5 склянки
  • Сіль - 2 Ст. Ложки (з гіркою)
  • Оцет 9% - 80 мілілітрів
1
Заздалегідь замочіть в холодній воді квасоля. З огляду на, що вона набубнявіє, води потрібно використовувати в 2 рази більше за обсягом. Найкраще залишити квасоля набухати на ніч. Вранці відваріть її до напівготовності, в середньому це займає 25-30 хвилин.
2
Помийте і підготуйте овочі:
Помідори розрізати на дві частини, видаліть місця приєднання плодоніжки і подрібніть овочі (можна за допомогою м'ясорубки, терки і т.Д.)
Очистіть моркву, поріжте її невеликими кубиками товщиною близько 0, 5 см.
Очищену цибулю нарізаємо півкільцями або кубиками.
У болгарському перці виріжемо плодоніжки і видалимо насіння. Зручніше і швидше за все це можна зробити, розрізавши його навпіл уздовж. Після розрізаємо його на великі шматочки.
3
Всі підготовлені інгредієнти викладіть в каструлю з товстим дном, додайте сіль, цукор, рослинне масло і добре все перемішайте. Накрийте каструлю кришкою, на середньому вогні доведіть вміст до кипіння, після чого залиште варитися ще на годину на мінімальному вогні.
4
Після години додайте оцет, ретельно перемішайте і проваріть ще 5 хвилин.
5
Зніміть з вогню і гарячим розкладіть салат з квасолі з помідорами в сухі, простерилізовані банки, після чого герметично їх закатати або закрутіть, переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження (приблизно на добу).

Схожі рецепти