Закачування салатів з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Консервація взимку - це справжня палочка-виручалочка для господині. Пропоную рецепт закачування салатів з квасолею, які виходять дуже смачним і корисним, а також мають дуже апетитний вигляд.
Даний рецепт розрахований на 6 літрів готового салату.
Тепер і ви будете знати, як приготувати закачування салатів з квасолі, і зможете порадувати близьких смачним і корисним стравою в будь-який час року.
- Квасоля - 3 склянки (суха)
- Помідори - 3 кілограма
- Морква - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 кілограм
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Цукор - 1, 5 склянки
- Рослинна олія - 1, 5 склянки
- Сіль - 2 Ст. Ложки (з гіркою)
- Оцет 9% - 80 мілілітрів
1
Заздалегідь замочіть в холодній воді квасоля. З огляду на, що вона набубнявіє, води потрібно використовувати в 2 рази більше за обсягом. Найкраще залишити квасоля набухати на ніч. Вранці відваріть її до напівготовності, в середньому це займає 25-30 хвилин.
2
Помийте і підготуйте овочі:
Помідори розрізати на дві частини, видаліть місця приєднання плодоніжки і подрібніть овочі (можна за допомогою м'ясорубки, терки і т.Д.)
Очистіть моркву, поріжте її невеликими кубиками товщиною близько 0, 5 см.
Очищену цибулю нарізаємо півкільцями або кубиками.
У болгарському перці виріжемо плодоніжки і видалимо насіння. Зручніше і швидше за все це можна зробити, розрізавши його навпіл уздовж. Після розрізаємо його на великі шматочки.
Помідори розрізати на дві частини, видаліть місця приєднання плодоніжки і подрібніть овочі (можна за допомогою м'ясорубки, терки і т.Д.)
Очистіть моркву, поріжте її невеликими кубиками товщиною близько 0, 5 см.
Очищену цибулю нарізаємо півкільцями або кубиками.
У болгарському перці виріжемо плодоніжки і видалимо насіння. Зручніше і швидше за все це можна зробити, розрізавши його навпіл уздовж. Після розрізаємо його на великі шматочки.
3
Всі підготовлені інгредієнти викладіть в каструлю з товстим дном, додайте сіль, цукор, рослинне масло і добре все перемішайте. Накрийте каструлю кришкою, на середньому вогні доведіть вміст до кипіння, після чого залиште варитися ще на годину на мінімальному вогні.
4
Після години додайте оцет, ретельно перемішайте і проваріть ще 5 хвилин.
5
Зніміть з вогню і гарячим розкладіть салат з квасолі з помідорами в сухі, простерилізовані банки, після чого герметично їх закатати або закрутіть, переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження (приблизно на добу).