Юшка з кіжуча
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і навариста вуха - це чудове і дуже корисне блюдо. Розповім, як приготувати юшку з кіжуча: все дуже просто, головне - дотримуйтесь моїм докладним інструкціям.
Юшку з червоної риби їдять все, навіть дітки. Цей супчик дуже корисний і дуже смачний. Давайте приготуємо його разом? Я поділюся з вами простим рецептом приготування юшки з кіжуча - представника сімейства лососевих. Кижуча ще називають сріблястим лососем. Це смачна риба, і вуха з неї вийде теж смачна.
- Kijuç - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки(1- для обсмажування цибулі з морквою, 1 - в юшку)
- Зелень петрушки - 50 грам
- Сіль - 2 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Вода - 2 L
Розберіть рибу на філе. Філе використовуємо для запікання, лише невеликий шматочок залишимо для юшки. Хребет не викидаємо, він нам стане в нагоді для юшки. Заливаємо хребет холодною водою і ставимо варитися хвилин на 15.
Шматочок філе, який ми залишили, нарізаємо невеликими шматочками і поки прибираємо в сторону.
Чистим картошку, миємо й нарізаємо на невеликі кубики.
Чистимо цибулю та моркву. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на крупній тертці.
Обсмажуємо цибулю з морквою на сковороді з вершковим маслом практично до готовності.
За цей час хребет кіжуча вже досить поварився, проціджуємо бульйон, хребет викладаємо на тарілку, з нього можна ще обібрати шматочки м'яса. А в бульйон закладаємо картоплю і продовжуємо варити.
Коли картопля в бульйоні закипить - додаємо сіль і шматочки філе кіжуча.
Коли картопля майже готова, додаємо обсмажені цибулю з морквою і чорний перець. Варимо хвилин 5.
Зелень петрушки моєму і дрібно нарізаємо.
Додаємо в юшку вершкове масло.
Додамо м'ясо з хребта кіжуча і зелень петрушки. Доводимо до кипіння - і знімаємо з плити. Все готово!