Рецепт Юшка з кіжуча фото

Юшка з кіжуча
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Веганські страви
На обід
Супи , Вуха
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Смачна і навариста вуха - це чудове і дуже корисне блюдо. Розповім, як приготувати юшку з кіжуча: все дуже просто, головне - дотримуйтесь моїм докладним інструкціям.

Опис приготування:

Юшку з червоної риби їдять все, навіть дітки. Цей супчик дуже корисний і дуже смачний. Давайте приготуємо його разом? Я поділюся з вами простим рецептом приготування юшки з кіжуча - представника сімейства лососевих. Кижуча ще називають сріблястим лососем. Це смачна риба, і вуха з неї вийде теж смачна.

  • Kijuç - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Картопля - 4 штуки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки(1- для обсмажування цибулі з морквою, 1 - в юшку)
  • Зелень петрушки - 50 грам
  • Сіль - 2 чайних ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
  • Вода - 2 L
юшка з кіжуча - фото крок 1
Розберіть рибу на філе. Філе використовуємо для запікання, лише невеликий шматочок залишимо для юшки. Хребет не викидаємо, він нам стане в нагоді для юшки. Заливаємо хребет холодною водою і ставимо варитися хвилин на 15.
юшка з кіжуча - фото крок 2
Шматочок філе, який ми залишили, нарізаємо невеликими шматочками і поки прибираємо в сторону.
юшка з кіжуча - фото крок 3
Чистим картошку, миємо й нарізаємо на невеликі кубики.
юшка з кіжуча - фото крок 4
Чистимо цибулю та моркву. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на крупній тертці.
юшка з кіжуча - фото крок 5
Обсмажуємо цибулю з морквою на сковороді з вершковим маслом практично до готовності.
юшка з кіжуча - фото крок 6
За цей час хребет кіжуча вже досить поварився, проціджуємо бульйон, хребет викладаємо на тарілку, з нього можна ще обібрати шматочки м'яса. А в бульйон закладаємо картоплю і продовжуємо варити.
юшка з кіжуча - фото крок 7
Коли картопля в бульйоні закипить - додаємо сіль і шматочки філе кіжуча.
юшка з кіжуча - фото крок 8
Коли картопля майже готова, додаємо обсмажені цибулю з морквою і чорний перець. Варимо хвилин 5.
юшка з кіжуча - фото крок 9
Зелень петрушки моєму і дрібно нарізаємо.
юшка з кіжуча - фото крок 10
Додаємо в юшку вершкове масло.
юшка з кіжуча - фото крок 11
Додамо м'ясо з хребта кіжуча і зелень петрушки. Доводимо до кипіння - і знімаємо з плити. Все готово!

Схожі рецепти