Юшка з кіжуча
(покроковий рецепт з фото)
Смачна і навариста вуха - це чудове і дуже корисне блюдо. Розповім, як приготувати юшку з кіжуча: все дуже просто, головне - дотримуйтесь моїм докладним інструкціям.
Юшку з червоної риби їдять все, навіть дітки. Цей супчик дуже корисний і дуже смачний. Давайте приготуємо його разом? Я поділюся з вами простим рецептом приготування юшки з кіжуча - представника сімейства лососевих. Кижуча ще називають сріблястим лососем. Це смачна риба, і вуха з неї вийде теж смачна.
- Kijuç - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Картопля - 4 штуки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки(1- для обсмажування цибулі з морквою, 1 - в юшку)
- Зелень петрушки - 50 грам
- Сіль - 2 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Вода - 2 L

Розберіть рибу на філе. Філе використовуємо для запікання, лише невеликий шматочок залишимо для юшки. Хребет не викидаємо, він нам стане в нагоді для юшки. Заливаємо хребет холодною водою і ставимо варитися хвилин на 15.

Шматочок філе, який ми залишили, нарізаємо невеликими шматочками і поки прибираємо в сторону.

Чистим картошку, миємо й нарізаємо на невеликі кубики.

Чистимо цибулю та моркву. Цибулю дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на крупній тертці.

Обсмажуємо цибулю з морквою на сковороді з вершковим маслом практично до готовності.

За цей час хребет кіжуча вже досить поварився, проціджуємо бульйон, хребет викладаємо на тарілку, з нього можна ще обібрати шматочки м'яса. А в бульйон закладаємо картоплю і продовжуємо варити.

Коли картопля в бульйоні закипить - додаємо сіль і шматочки філе кіжуча.

Коли картопля майже готова, додаємо обсмажені цибулю з морквою і чорний перець. Варимо хвилин 5.

Зелень петрушки моєму і дрібно нарізаємо.

Додаємо в юшку вершкове масло.

Додамо м'ясо з хребта кіжуча і зелень петрушки. Доводимо до кипіння - і знімаємо з плити. Все готово!