Юшка з гольця
(покроковий рецепт з фото)
Любителям рибних супчиків дуже рекомендую спробувати повторити цей вельми простий рецепт юшки з гольця. Насичений смак, неймовірний аромат і ніжна риба - прекрасне поєднання.
Щоб вийшла навариста і дуже ароматна юшка, бульйон бажано варити не менше 2.5 годин. Це досить простий рецепт юшки з гольця, але при бажанні ви можете урізноманітнити його додатково спеціями і ароматними травами (а також зеленню перед подачею). Такий варіант прекрасно підійде як для дорослих, так і дітей.
- Golits - 2-3 штук
- Імбир - 1 штука(3-4 см. Корінець)
- Морква - 2-3 штук
- Часник - 4-5 зубчиків
- Цибулина - 2 штуки
- Перець горошок - 20 штук
- Кардамон - 5 штук
- Картопля - 5-6 штук
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. Насамперед підготуйте всі інгредієнти для бульйону: 1 цибулину, пару морквин, часник, імбир, перець і кардамон.
2. Очистивши овочі, викладіть їх в каструлю. З риби зріжте плавники і видаліть голову. Промийте як слід, додайте до овочів.
3. Залийте водою і поставте каструлю на вогонь. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і варіть 2-2.5 годину. При необхідності додавайте воду.
4. Поки вариться бульйон, очистіть і промийте як слід рибу. Наріжте її середніми шматочками.
5. Паралельно очистіть і наріжте невеликими кубиками картоплю. Одну цибулину і моркву можна зварити додатково цілком, щоб юшка з гольця в домашніх умовах була більш наваристою.
6. Коли бульйон готовий, процідіть його і знову поставте на вогонь.
7. Викладіть в бульйон рибу, картопля, цибулю і моркву (овочі проваріть 10 хвилин, а потім акуратно дістаньте з каструлі). Доведіть до кипіння, посоліть і покладіть лавровий лист. Варіть на середньому вогні хвилин 15, потім залиште під закритою кришкою приблизно на півгодинки.