Юшка по-Єлизаветинської
(покроковий рецепт з фото)
Вуха - це смачний рибний суп російської кухні, легке і в той же час досить ситне блюдо. Це простий рецепт, як приготувати юшку по-Єлизаветинської, оцінять і чоловіки, і жінки, і маленькі діти.
Найсмачніша вуха, звичайно, з тільки що виловленої рибки, на вогнищі, з димком… Але і вдома будь-яка господиня зможе впоратися з цим простим рецептом. З нехитрого набору продуктів вийде ситний обід або вечерю. Подивіться, це просто!
- Риба - 1 кілограм (у мене сазан)
- Картопля - 500 грам
- Помідор - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Зелень - 1 пучок (петрушка, кріп)
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком (лавровий лист, запашний перець)
Для юшки нам знадобиться 1 кг. Риби. Rиbu чистий, видаліть зябра, плавники, попатраєте і промийте.
Підготуйте овочі та зелень.
Рибу нарізати на порційні шматочки, залийте 4 л. Холодної води, додайте спеції (лавровий лист, запашний перець горошком).
Картопля помийте, очистіть, наріжте великими шматочками, додайте до риби.
Цибулю очистіть. Помідори поріжте на чотири частини, видаліть у них місце плодоніжки. Цибуля і помідори відправте в каструлю.
Доведіть до кипіння, зніміть піну, зменшіть вогонь, варіть протягом 1 годину. В кінці додайте зелень і посоліть за смаком.
До столу подавайте окремо бульйон і окремо - шматки звареної риби. Смачного!