Юшка на природі
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто вважає за краще риболовлю будь-якого виду відпочинку, розповідаю, як приготувати юшку на природі з свіжевиловленої риби. Навариста і ароматна юшка - це необхідна завершення вдалої риболовлі.
Вуха буває різною: білої, чорної, червоною, потрійний, збірної і т.Д. Ми з вами будемо готувати «рибальську юшку», яка відрізняється насиченим рибним бульйоном, адже в неї закладається багато риби, а іноді і різних видів. У таку юшку додають горілку, і ця вуха пахне «димком», адже готується на багатті. Хоча можна в готову юшку на кілька секунд покласти палаючу головешку з багаття.
- Окунь свіжий - 7 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Часник - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Селера - 2 штуки (гілочки)
- Кріп - 1/2 пучка
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Горілка - 1/2 склянки
- Перець чорний горошком - За смаком
- Сіль - За смаком
Спочатку розпаліть багаття і підготуйте овочі для бульйону: вимийте, але не очищайте одну цибулину і головку часнику, а цілу морква почистіть і вимийте.
Рибу почистіть і промийте в холодній воді. Частина риби (побільше) наріжте на порційні шматки і поки відкладіть в сторону, а дрібну рибу залиште цілою.
Дрібну рибу покладіть в казанок і залийте холодною водою. Порада: якщо риба зовсім дрібна, то загорніть її в чисту марлю, хай вариться в такому «пакетику», потім таку рибу буде легше витягти з бульйону.
Поставте казанок на вогонь і доведіть до кипіння бульйон.
В казанок покладіть неочищений ріпчасту цибулю, головку часнику, цілу морква, сіль і перець. Нехай бульйон кипить не менш 40 хвилин.
Поки вариться рибний бульйон, почистіть залишилася цибулину і картопля, вимийте і наріжте картоплю (крупно) і цибулю (кубиками).
З бульйону приберіть дрібну рибу, цибуля і часник (вони більше не знадобляться). Бульйон перевірте на сіль.
У бульйон додайте картоплю і варіть до готовності. Потім поверніть морква, нарізану скибочками, покладіть порційні шматки риби, підготовлені перш, і готуйте вуха на багатті ще 15 хвилин.
Цибуля, нарізаний кубиками, обсмажте в олії до золотистого кольору.
Додайте цибулю в суп разом з нарізаним кропом, селерою, лавровим листом і горілкою.
Варіть юшку ще 5-7 хвилин.
Подайте вуха гарячої разом з чорним хлібом, свіжими овочами та зеленню. Смачного!