Яйця «Бенедикт» під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Яйця "бенедикт" - ідеальне блюдо на сніданок: бутерброд з яйцями, копченим лососем і шпинатом. Все це диво подається під голландським соусом з вершкового масла, жовтків і винного оцту. Дуже смачно!
Перед вами практично класичний рецепт приготування яєць "бенедикт" . В оригінальному рецепті замість лосося часто додають бекон або шинку. В даний момент блюдо користується величезною популярністю по всьому світу! Вишукані яйця "бенедикт" готують в кращих ресторанах, радуючи клієнтів оригінальним і смачним сніданком. Спробуйте і ви!
- Яйця - 2 штуки
- Лосось копчений - 50 грам
- Шпинат свіжий - 30 грам
- Чіабатта ХЛІБ - 1 штука (шматочок)
- Часник - 1 зубчик
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Сіль і перець - 1 За смаком
- Вершкове масло - 150 грам
- Жовтки - 3 штуки
- Оцет винний - 1 Ст. Ложка (червоний)

Підготуйте необхідні інгредієнти.

Приготуємо голландський соус. Розтопити вершкове масло в сотейнику, щоб воно стало прозорим. Процідіть його через марлю, потім остудіть.

Яєчні жовтки відділяємо від білків і перекладаємо в чашку.

Акуратно перемішуємо жовтки лопаткою, вливаємо вершкове масло, збиваємо масу віночком.

Не припиняючи збивати, вливаємо червоний винний оцет. Сіль і перець - за смаком. Соус готовий!

Обсмажуємо чіабатту на грилі з двох сторін.

Розігріваємо сковороду з маслом. Обсмажуємо шпинат з подрібненим часником (всього 40 секунд).

Кип'ятимо воду в каструльці або сотейнику. Капаємо в воду трохи оцту, солимо. Ложкою "закручуємо" воду за годинниковою стрілкою. В утворену киплячу воронку вбиваємо яйце. Варимо 3 хвилини.

Витягуємо яйце з окропу, опускаємо його в холодну воду.

Викладаємо на тарілку чіабатту, зверху кладемо шпинат з часником.

Розкладаємо філе порізаного копченого лосося.

Зверху розміщуємо яйця "бенедикт" і поливаємо їх голландським соусом.

Смачного!