Рецепт Яйця «Бенедикт» під соусом фото

Яйця «Бенедикт» під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Лосось , Риба та морепродукти , Яйця
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Бутерброди
Кількість порцій: 2
Час приготування: 40 хв.

Яйця"Бенедикт" - ідеальне блюдо на сніданок: бутерброд з яйцями, копченим лососем і шпинатом. Все це диво подається під голландським соусом з вершкового масла, жовтків і винного оцту. Дуже смачно!

Опис приготування:

Перед вами практично класичний рецепт приготування яєць"Бенедикт" . В оригінальному рецепті замість лосося часто додають бекон або шинку. В даний момент блюдо користується величезною популярністю по всьому світу! Вишукані яйця"Бенедикт" готують в кращих ресторанах, радуючи клієнтів оригінальним і смачним сніданком. Спробуйте і ви!

  • Яйця - 2 штуки
  • Лосось копчений - 50 грам
  • Шпинат свіжий - 30 грам
  • Чіабатта ХЛІБ - 1 штука (шматочок)
  • Часник - 1 зубчик
  • Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
  • Сіль і перець - 1 За смаком
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Жовтки - 3 штуки
  • Оцет винний - 1 Ст. Ложка (червоний)
яйця
Підготуйте необхідні інгредієнти.
яйця
Приготуємо голландський соус. Розтопити вершкове масло в сотейнику, щоб воно стало прозорим. Процідіть його через марлю, потім остудіть.
яйця
Яєчні жовтки відділяємо від білків і перекладаємо в чашку.
яйця
Акуратно перемішуємо жовтки лопаткою, вливаємо вершкове масло, збиваємо масу віночком.
яйця
Не припиняючи збивати, вливаємо червоний винний оцет. Сіль і перець - за смаком. Соус готовий!
яйця
Обсмажуємо чіабатту на грилі з двох сторін.
яйця
Розігріваємо сковороду з маслом. Обсмажуємо шпинат з подрібненим часником (всього 40 секунд).
яйця
Кип'ятимо воду в каструльці або сотейнику. Капаємо в воду трохи оцту, солимо. Ложкою"закручуємо" воду за годинниковою стрілкою. В утворену киплячу воронку вбиваємо яйце. Варимо 3 хвилини.
яйця
Витягуємо яйце з окропу, опускаємо його в холодну воду.
яйця
Викладаємо на тарілку чіабатту, зверху кладемо шпинат з часником.
яйця
Розкладаємо філе порізаного копченого лосося.
яйця
Зверху розміщуємо яйця"Бенедикт" і поливаємо їх голландським соусом.
яйця
Смачного!

Схожі рецепти