Сніданок «Бенедикт»
(покроковий рецепт з фото)
Це вишуканий і прекрасний європейський сніданок, який легко можна приготувати для себе і своєї половинки в недільний ранок. Бажано робити це разом: помічник на кухні в процесі не завадить.
Це європейське блюдо, яке дуже популярно в Америці, багато хто вважає його саме американським. Смачний сніданок, який ви можете приготувати в свій вихідний день. Нічого складного, якщо уважно читати рецепт приготування і слідувати інструкції. Спробуйте, зробіть своє меню цим незвичайним блюдом!
- Яйце - 4 штуки(2 - для соусу, 2 - для яєць пашот)
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Винний оцет - 3 Ст. Ложки(1 - для соусу, 2 - для варіння яєць)
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Печиво - 1 штука (або хліб 2 скибочки)
- Шинка - 2 скибочки
- Паприка сушена - 2 щіпки
Відривна 2 жовтка і збиваємо вінчиком або міксером.
У невеликому сотейнику змішаємо лимонний сік і винний оцет, доведемо до кипіння і маленькими порціями додамо суміш до жовтків, не перестаючи збивати.
Розтоплюємо вершкове масло, але не повністю, щоб не згорнулося. І додаємо до жовтків, збиваємо.
Збиваємо білки до щільних піків, додаємо до них невеликими порціями, не припиняючи збивати, суміш жовтків і масла.
Збиваємо до тих пір, поки соус не стане гладким і однорідним.
Наливаємо в каструлю приблизно півтора літра води і доводимо її до кипіння. Додаємо в воду 2 ложки оцту і сіль.
Закручуємо воду в каструлі лійкою і вибиваємо в неї яйце. Варимо 4 хвилини. Точно так же варимо і друге яйце.
Разрежем булочку навпіл, підсушимо її в тостері.
На розігрітій і змащеній маслом сковороді обсмажуємо з обох сторін скибочки шинки.
Викладаємо на підрум'янені шматочки булочки шинку, потім - яйця пашот. Поливаємо соусом і посипаємо паприкою.