Яйця «Бенедикт» під соусом «Голландез»
(покроковий рецепт з фото)
Вишуканий сніданок в американському стилі замовляли? Яйця Бенедикт під соусом Голландез - це не тільки смачно, але і естетично красиво і незвично. Готується таке смачне блюдо дуже швидко, пробуємо!
Поділюся секретом, як приготувати яйця Бенедикт під соусом Голландез. Все дуже просто і робиться буквально за 20 хвилин. В першу чергу готується соус, щоб соус не охолов, поки вариться яйце-пашот, потримайте його на водяній бані з мінімальною температурою підігріву. В оригінальному рецепті використовується свіженьке яйце, але оскільки в наших реаліях дуже проблематично його дістати, користуйтеся способом "варіння в пакетику" . Хай щастить!
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 80 грам
- Жовток - 1 штука
- Сік лимонний - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
Приготуємо соус "голландез" . Встановлюємо невелику ємність на водяну баню, кладемо жовток і починаємо збивати його віночком, додаючи полурастопленное вершкове масло. Головне, щоб жовток не згорнувся, для цього масло вводиться поступово. В кінці додайте лимонний сік, щіпку солі і перцю.
Тепер пашіруем яйце. Застелите глибоку ємність харчовою плівкою або пакетом, змастіть оливковою олією і вбийте яйце. Трохи посоліть і зав'яжіть пакет зверху. Опускаємо пакет з яйцем в булькає, киплячу воду. Варіть 3-4 хвилини. Витягуємо пакет і акуратно дістаємо яйце.
На грінки викладається яйце-пашот і поливається соусом Голландез. Смачного!